Περισσότερες από 70 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αμβούργου λόγω ένοπλου άνδρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες από 70 πτήσεις ακυρώθηκαν στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο του Αμβούργου λόγω ένοπλης εισβολής στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία τύπου του αεροδρομίου .

Σημείωσαν ότι για τις 5 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 286 πτήσεις, εκ των οποίων 139 αναχωρήσεις και 147 αφίξεις. Θα μετέφεραν περίπου 34,5 χιλιάδες επιβάτες. Μέχρι στιγμής, 61 έχουν ακυρωθεί και θα υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, προειδοποίησε η υπηρεσία Τύπου.

Επίσης, στις 4 Νοεμβρίου, ακυρώθηκαν έξι αναχωρήσεις και τέσσερις αφίξεις. Άλλα 17 αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το Αμβούργο εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Η αστυνομία του Αμβούργου έγραψε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο 35χρονο άνδρα ήταν σε εξέλιξη. Κρατάει ακόμα την 4χρονη κόρη του στο αυτοκίνητο, το αεροδρόμιο είναι κλειστό και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει. Είναι επίσης αδύνατη η είσοδος στο αεροδρόμιο, πρόσθεσαν.

1 50

Προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο ένοπλος άνδρας διέρρηξε το φράγμα ασφαλείας και οδήγησε το αυτοκίνητό του σε χώρο συντήρησης αεροσκαφών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση στο αεροδρόμιο. Ο άνδρας πέταξε δύο βόμβες μολότοφ από το αυτοκίνητο με το οποίο διέρρηξε το αεροδρόμιο. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ρίξουν νερό σε ένα κοντινό αεροπλάνο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο άνδρας ήταν πιθανότατα Τούρκος από το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ένας άνδρας έκλεψε ένα τετράχρονο παιδί από τη μητέρα του και τράπηκε σε φυγή μαζί του.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag έγραψε ότι ο άνδρας θέλει να πετάξει στην Τουρκία με το παιδί του.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ