Κύπρος: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών – Εντολή για άμεση απέλαση των εμπλεκόμενων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε 33 συλλήψεις προχώρησε η κυπριακή αστυνομία

Σε 33 συλλήψεις αλλοδαπών προχώρησε η κυπριακή αστυνομία μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Για άγνωστους λόγους, ομάδες μεταναστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οχτώ από αυτούς να τραυματιστούν ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια στα οποία ανεπλάκησαν πάνω από 50 άτομα, κυρίως Αφρικανοί και Σύροι, ξέσπασαν στις 18.00.

Για αποκατάσταση της τάξης μετέβησαν επί τόπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου έδωσε οδηγίες να απελαθούν αμέσως, όσοι μετανάστες ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται στην Ισπανία όπου θα έχει συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον Ισπανό ομόλογό του Φερνάντο Μαρλάσκα Γκόμεζ..

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της παρούσας κατάστασης σε σχέση με το μεταναστευτικό, θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών για αποτελεσματικότερη διαχείριση των αυξημένων ροών παράτυπων μεταναστών, τόσο στο πλαίσιο της Ομάδας MED5, όσο και των Σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ