Νίκος Νικολόπουλος : Φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες – Ολοταχώς πίσω στα φορολογικά τεκμήρια και φόρο επι των φόρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνικη οικονομία χρειάζεται ένα πρακτικό δίκαιο για όλους και προ πάντων πολύ αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Με ενιαίο για όλους και απόλυτα υποφερτό από όλους φορολογικό συντελεστή. Με τρομερά αυστηρή εφαρμογή του, με εφαρμόσιμες πολύ μεγάλες ποινές. Το μαύρο χρήμα δεν κρύβεται, υπάρχουν τρόποι αν θέλουν να το βρουν πανεύκολα πλέον. Δεν υιοθετούν αυτή τη λύση και γι’αυτο πάνε να τα πάρουν οριζόντια .

Και οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα συνεχίσουν κανονικά.
Η φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες θα φέρει αντιθετα αποτελέσματα και συγχρονωσ αποτελεί την αδιάψευστη ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης των χαρβαντιανων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής !
Όσο ο Μητσοτάκης θα φέρνει δοκιμασμένες, παλιές, άδικες και αποτυχημένες συνταγές όπως τα τεκμήρια και όσο θα συνεχίσει να φορολογεί ακόμα και τον φόρο που βάζει , η ελληνικη κοινωνία και ιδιαιτερα τα λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον Γολγοθά .
Στην κυβέρνηση θεωρούν οτι δεν υπάρχουν ελευθεροι επαγγελματίες που τους συντηρούν οι συνταξιούχοι γονείς, οι σύζυγοι κλπ , μόνον και μόνον για να συνεχίσουν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις , για να βγουν στη σύνταξη και να έχουν μια υποτυπώδη ασφάλιση.
Αν επιμείνει στην τεκμαρτή φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων με τον τρόπο που δημοσιεύτηκε όταν η πλειοψηφία φυτοζωεί και πάει από ρύθμιση σε ρύθμιση από αδυναμία να αντεπεξέλθει θα φάει τέτοιο φούμο και κατακραυγή που δεν θα έχει απο που να φύγει.
Ο κόσμος είναι ανάστατος.
Η εθνικη οικονομία με τη φοροκαταιγίδα των έμμεσων φόρων και τον κεφαλικό φόρο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο λόγω του ληστρικού φορολογικού συντελεστή.
Με τα τεκμήρια που ξαναβάζει στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιβάλει να πληρώνουν φόρο ακόμα και όσοι δεν έχουν κέρδη ενώ στους φοροφυγάδες προσφέρει χιτώνα αγνότητας , καταφέρνει με ψίχουλα να καθαρίζουν και ετσι να συνεχίζουν να ζουν καλύτερα και να είναι για τους παγαποντιδες όλα «μέλι – γάλα».
Δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους «μεγάλους και πολύ μεγάλους. Με το νεο χαράτσι – εκτός των άλλων – παρα πολλοί ελεύθεροιεπαγγελματίες βιοπαλαιστες θα βγουν εκτός κοινωνικών και προνομιακών επιδομάτων.
Ταυτόχρονα λόγω της συνεχιζόμενης φοροδιαφυγής των μεγάλων της διαπλεκομενης νταβατζιδοκρατιας , οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους
Ομολογώ δεν αντιλαμβάνομαι την τόση επιπολαιότητα χάραξης οικονομικής πολιτικής όταν μάλιστα ο ίδιος ο Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε : «Το ξέρετε, ότι με ΝΔ οι φόροι θα μειωθούν.»
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης μετεκλογικά είναι αυτός που νομοθετεί την φοροεπιδρομή για περισσότερους από 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν είναι ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης αυτός… Κάποιος που τον υποδύεται είναι… Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό , πάντα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ ώστε να γίνουν πιστευτά ;
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκρατες προτρέπουμε την κυβέρνηση και λέμε :
Πιάστε πρώτα τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα που είναι δις €, και μάλιστα είναι εύκολο με τη σύνδεση απόδειξης στην εφορία!
Δεν γίνετε να αγοράζει 50,000 λίτρα το μήνα και να εχει πουλήσει 100,000 χιλ, λίτρα το μήνα !!!
Εμείς στηρίζουμε μέτρα που στοχεύουν στην ελάφρυνση των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, φυσικά με παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση της κοινωνικής εξομάλυνσης.
Και το καθαρό ερώτημα μπαίνει :
Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ δεν τα λέγατε προεκλογικά όλα αυτά ;
Μετά απο τέσσερα χρόνια στην Πρωθυπουργία ανακαλύψατε σήμερα την φοροδιαφυγή ;
Γιατι δεν τα εντάσσατε στο πρόγραμμά σας ότι θα επιβάλλετε χαράτσι ύψους 1.500€ σε μισό εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους & ότι “αυτό είναι δίκαιο”;
Με τα «νέα» μέτρα θα συνεχίζουν να μην φορολογουν τους διαφεύγοντες την ληστρικη φορολογία τους οποίους ηθελημένα προφανώς αφήνουν άνευ ελέγχου να φοροδιαφεύγουν.
Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΑΑΔΕ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταδεικνύουν ότι λόγω της φοροδιαφυγής ο μέσος μισθωτός στην Ελλάδα πληρώνει μεγαλύτερο φόρο ετησίως στο κράτος από το 85% των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν εισοδήματα αμιγώς από το ελεύθερο επάγγελμα. Παράλληλα και πάλι λόγω του προβλήματος της φοροδιαφυγής, η συνεισφορά των ελευθέρων επαγγελματιών στην Ελλάδα στον προϋπολογισμό είναι το 2,1% των εσόδων ενώ στην ΕΕ και την ευρωζώνη το 5,2%. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει από τους επαγγελματίες λιγότερα από τα μισά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
-Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα σε αναλογία με τους απασχολούμενους είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με την ΕΕ (η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα είναι 27%, υπερδιπλάσια σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 13%), η εικόνα για τη χώρα μας επιδεινώνεται.
Με άλλα λόγια, το ελληνικό κράτος εισπράττει από τους ελεύθερους επαγγελματίες το ένα τέταρτο του φόρου εισοδήματος που εισπράττουν οι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ από τη συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά στα γεμάτα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης που μας εκπλήσσει δυσάρεστα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του . Πριν λίγες ημέρες οι αυτοαποκαλούμενοι ΑΡΙΣΤΟΙ βράβευσαν «εαυτούς και αλλήλους» γιατι με θαυμαστό τρόπο παρουσίασαν κατα τον απολογισμό των οικονομικων του κρατους πλεονάσματα …
Προκειτα για απάτη και όχι για θαύμα …
Το χρέος να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και αυτοί να μας λένε ότι πέτυχαν πλεονάσματα.
Τα ίδια κάνουν και λένε με τα νέα μέτρα, με τον κεφαλικό φόρο. Οδηγουν τους πάντες και κυρίως την οικονομία στην οριστική καταστροφή , που θα πλήξει άδικα και «δίκαια» τους πάντες.
Πριν όμως αναμασήσουμε τα όσα λέει η προπαγάνδα , δηλαδη πως τάχα δεν υπάρχει άλλο φορολογικό σύστημα , ας διαβάσουμε προσεκτικά τι φορολογικά μέτρα εφαρμόζουν γειτονικά μας κράτη αντί των εγχώριων ληστρικών φορολογικών συντελεστών :
▪️Στη Ρουμανία η φορολογία παραμένει ως και 1% και το 2022 !!!
▪️ Φορολογικό σύστημα Σερβίας
▪️ Φορολογικό σύστημα Κύπρου
▪️Φορολογική σύστημα Βουλγαρίας
Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει η οικονομία δεν σώζεται με τερατώδη φορολογικό συντελεστή που δεν εφαρμόζεται και υπάρχει μόνο για τα μάτια των γνωστών «προστατών» του λαού.
Πολλές φορές αναλύσαμε και παρουσιάσαμε στους βαρύτατα φορολογούμενους συμπατριώτες μας ένα πρακτικό δίκαιο για όλους και προ πάντων πολύ αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Με ενιαίο για όλους και απόλυτα υποφερτό από όλους φορολογικό συντελεστή. Με τρομερά αυστηρή εφαρμογή του και με εφαρμόσιμες πολύ μεγάλες ποινές.
Τώρα που μας ξαναγυρίζουν στην εποχή του κοινωνικού αυτοματισμού και είδαμε να λενε «ναι σε όλα» κάποιοι βουλευτες γατάκια που έκαναν τα λιοντάρια νομίζαμε ότι ψήφισαν «στα 5»… αλλά όχι λάθος…
«Στα 4» ηταν … απλά είχαν και την ουρά στα σκέλια και μας μπέρδεψαν.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

“Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες” 

www.nikosnikolopoulos.gr

πρώην Υφυπουργός Εργασίας – πρ. Βουλευτής Αχαΐας

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

#Tiktok @ninikolopoulos

#podcast https://anchor.fm/nikosnikolopoulos

twitter:NikNikolopoulos

facebook: NikNikolopoulosPage

instagram: nikolaos.nikolopoulos

Youtube Νίκος Νικολόπουλος 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ