Οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει το 96% των χρημάτων που προορίζονται για την Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ξοδέψει σχεδόν όλα τα κονδύλια που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο για την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, σύμφωνα με το Reuters.

«Σε γενικές γραμμές, το συνολικό ποσό που παρέχεται στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου είναι περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Όχι μόνο για την άμυνα, αλλά και για οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Ξοδέψαμε περίπου το 96%, και από τα αμυντικά κονδύλια – πάνω από το 90 τοις εκατό», είπε.

«Το μέτωπο στο Ντονμπάς και τη Ζαπορόζια παραμένει ενεργό με μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια του. Η εστίασή μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Ουκρανούς να το αξιοποιήσουν στο έπακρο πριν αλλάξει εντελώς ο καιρός και δυσχεράνει την περαιτέρω προέλαση. Πιστεύουμε ότι μπορούν να διεκδικήσουν εκ νέου την επικράτειά τους. Έχουν υποτιμηθεί ξανά και ξανά από την αρχή αυτής της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέβαλε αίτημα στο Κογκρέσο για νέα κονδύλια για τον ουκρανικό στρατό τον Αύγουστο. Ωστόσο, η πρωτοβουλία μπλοκαρίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία παρά τη δύσκολη αντεπίθεση

Ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πολεμά τις ρωσικές δυνάμεις παρά τις δυσκολίες στην τρέχουσα αντεπίθεσή της και το γεγονός ότι η προσοχή των δυτικών ηγετών επικεντρώνεται στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Reuters, ο Ζελένσκι είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν εγκατέλειψαν την πρόοδο στο πεδίο της μάχης φέτος και εξέφρασε την πεποίθησή του για αυτή την επιτυχία.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να διασφαλίσει την ανάκαμψή της μετά τον πόλεμο χωρίς διαφθορά. Σημείωσε ότι το Κίεβο έχει ήδη επιδείξει σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι τόνισε την ανησυχία του ουκρανικού λαού για τις εκκλήσεις εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ για μείωση της βοήθειας προς το Κίεβο.

Είπε ότι ανεξάρτητα από όλα, είναι προσωπική επιλογή των Αμερικανών ποιον θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές στη χώρα και ότι μετά από αυτές δεν θα είναι αμέσως σαφές τι θα σήμαινε για την Ουκρανία πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ