Οι άφρονες δημιουργοί διεθνούς προσωπικότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Φαίνεται πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ή –αν προτιμάτε- η καθοδική πορεία αυτοαπαξίωσης και περιθωριοποίησης του Τούρκου Προέδρου. Οι Δυτικοί περινούστατοι ευήθεις εγκέφαλοι –εντεύθεν και εκείθεν του Ατλαντικού – άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι δημιούργησαν. Διακρίνουν πως ο «φίλος και σύμμαχος» τους δεν είναι και τόσο φανατικός υποστηρικτής τους. Πως ενεργεί για την εκπλήρωση των μεγαλοϊδεατικών προσωπικών στοχεύσεών του.

Θέλει οπωσδήποτε να αναστήσει /επανασυστήσει την πάλαι ποτέ κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία με Σουλτάνο (ποιόν άλλον;) τον ίδιο (!). Ξεκίνησε χτίζοντας το κατάλληλο /ταιριαστό για την περίπτωση Ανάκτορο στην Άγκυρα. Θυμίζει αυτόν που αγόρασε γραβάτα και αναζητεί κοστούμι να την ταιριάξει . Θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (Κεμάλ ή Μωάμεθ Πορθητή). Θριαμβολογεί για την μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, ώστε εκεί να τελούνται θρησκευτικές /ισλαμικές προσευχές (!). Θεωρεί ότι κάτι (που είναι ήδη μέσα στην Τουρκία), είναι προσωπική του κατάκτηση. Αισθάνεται ως (εκκλησιαστικός) Μωάμεθ Πορθητής.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που κατόρθωσε, είναι η διάπραξη ασέβειας /ιεροσυλίας. Αλήθεια ποιος οπαδός /πιστός άλλου θρησκεύματος , πχ χριστιανός, θα χαιρόταν να εκκλησιάζεται μέσα σε ισλαμικό τζαμί;. Ουδείς. Εκείνος όμως το απολαμβάνει , επειδή αισθάνεται πως εκπόρθησε ή και εξάλειψε /εξαφάνισε /εξισλάμισε τον Χριστιανισμό. Εδώ –παρενθετικά – πρέπει να σημειώσω, την απαράδεκτη στάση των θρησκευτικών ηγετών της Χριστιανοσύνης, αλλά και της Δυτικής πολιτικής ηγεσίας, που αδιαφορεί ή υπνώττει. Οι Μουσουλμάνοι δεν ανέχονται, την παραμικρή προσβολή των ιερών συμβόλων τους, και προβαίνουν σε απειλές και καταστροφές.

Οι ανάπηρες, ψοφοδεείς, συμφεροντολογικές –πνευματικές και πολιτικές –χριστιανικές ηγεσίες, αδιαφορούν , όταν το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης (η ΑγιαΣοφιά) βεβηλώνεται , τζαμοποιείται, εξευτελίζεται, διασύρεται. Προφανώς ισχύει το παραδοσιακό: «Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω, αρκεί μόνο τα συμφέροντά μου να διασφαλίσω». Η ανεπίστροφη παρακμή της Δύσης είναι γεγονός. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο Τούρκος ηγέτης. Αντιστάσεως μη ούσης, προχωρεί στην υλοποίηση των αλλοπαρμένων σχεδίων εξισλαμισμού, όπου γίνεται. Άλλοτε ομιλεί για τα σύνορα της καρδιάς του .

Προδήλως πάσχει από ιδιάζουσα υπερτροφική μεγαλοκαρδία –μιας ασύνορης /ασυμμάζευτης καρδιάς –που διαρκώς μεγαλώνει (επικίνδυνα, ιδίως για τον ίδιο τον κάτοχό της). Σχεδιάζει θαλάσσιους χάρτες που εκτείνονται μέχρι την Λιβύη και αύριο μέχρι το Cape Town . Φυσικά ως τουρκικά χωρικά ύδατα. Απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση (για ευχερέστερη μελλοντική κατάληψη) ελληνικών νησιών, απειλεί, εκβιάζει, παραβιάζει εναέριο και θαλάσσιο ξένο χώρο (!). Το ΝΑΤΟ , η Ε.Ε , οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ , το Σ.Α και οι λοιποί αδρανείς , εκφυλισμένοι και εν αποδρομή Δυτικοί εταίροι , παρακολουθούν και σχολιάζουν χωρίς να επεμβαίνουν. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα μακρόχρονης κατοχής του 38% της Κύπρου μας, δεν τους συγκινεί πλέον, δεν (τους) ενδιαφέρει. Γιατί λοιπόν ο ανεξέλεγκτος , αχαλίνωτος Μεμέτης να μην προχωρήσει περαιτέρω;. Άλλωστε … τρώγοντας έρχεται η όρεξη, κυρίως σε βουλιμικούς άρπαγες. Όποιοι έτυχε να έχουμε κάποιες ιστορικές γνώσεις – αλλά και χωρίς αυτές- μόνο με τα πρόσφατα γεγονότα : την επαμφοτερίζουσα /ερμαφρόδιτη στάση της Τουρκίας στο Ουκρανικό , την κρίση του Μεσανατολικού , καταλαβαίνουμε ότι συνηθίζει να πατάει μόνιμα σε δύο βάρκες. Μόνο που τώρα φαίνεται πως κάτι αρχίζουν να … ψιλιάζονται οι καθυστερημένοι Δυτικοί συμφεροντολόγοι. Διακρίνουν πως η … «φίλη και σύμμαχος χώρα» (αφού δεν κατόρθωσε , μέχρι τώρα τουλάχιστον, να γίνει … ευρωπαϊκή) επιθυμεί σφόδρα να ηγηθεί του Μουσουλμανικού κόσμου , όπου γης, αρχίζοντας από την «προστασία»/εκπροσώπηση των Παλαιστινίων. Αχνοφαίνεται μια τάση αφύπνισης των Δυτικών ηγετίσκων , οι οποίοι αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους. Η Τουρκία ενισχύει ποικιλοτρόπως την Χαμάς, και στρέφεται ανοικτά εναντίον του Ισραήλ , το οποίο η Δύση στηρίζει ξεκάθαρα. Αρχικά η Τουρκία προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του αμέτοχου, ουδέτερου παρατηρητή, ο οποίος μάλιστα προσφέρεται να μεσολαβήσει –με το αζημίωτο – (ή ανιδιοτελώς, όπως πάντα;) ώστε να επιτευχθεί η κατάπαυση πυρός και ειρήνη. Αναγκάστηκε, εκ των πραγμάτων, να τοποθετηθεί ανοικτά στο πλευρό της Χαμάς. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που να την αποκαλέσει ….. απελευθερωτικό Κίνημα ή πολιτικό Κόμμα!…. Βέβαια … «τρομοκρατικό απελευθερωτικό Κίνημα» μόνο στο Τουρκικό λεξιλόγιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Επιτέλους, πρέπει οι πάντες (ακόμα και αν είναι Τούρκοι), να αντιληφθούν, πως άλλο πράγμα είναι ο αθώος , ταλαιπωρημένος, παλαιστινιακός λαός, και εντελώς άλλο η Χαμάς ή η Χεσμπολάχ. Και φυσικά , διαφορετικό, ο τουρκικός καιροσκοπισμός και επεκτατισμός.

Πολύς λόγος γίνεται για τις μεγάλες πολιτικές και διανοητικές δυνατότητες του Τούρκου ηγέτη (εξαιτίας των ελιγμών του). Ακόμη κάποιοι ανησυχούν ή απλώς τον χαρακτηρίζουν άτομο ψυχοπαθολογικής ιδιοσυστασίας /σαλταρισμένο λαϊκά (νεκρανάσταση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον … 21ο Αιώνα !!!…). Τα θαμνώδη /νανώδη/πυγμαία ηγετικά Δυτικά αναστήματα των ουτιδανών συμφεροντολόγων , κωφεύουν, αδιαφορούν για τις ανομολόγητες τουρκικές απαιτήσεις. Ξεδιάντροπα και δουλόπρεπα, δεν αισχύνονται όταν ο Ασιάτης τους βρίζει, τους εξευτελίζει, και τους κάνει μαθήματα … ανθρωπισμού !. Ο ι π ρ ο β λ η μ α τ ι κ ο ί – η θ ι κ ά κ α ι δ ι α ν ο η τ ι κ ά – Δ υ τ ι κ ο ί , δ η μ ι ο ύ ρ γ η σ α ν τ η ν ( δ ι ε θ ν ή ) π ρ ο σ ω π ι κ ό τ η τ α τ ο υ Τ ο ύ ρ κ ο υ Π ρ ο έ δ ρ ο υ !.

ΥΓ Σε πρόσφατη ομιλία του περιέργως, συμπεριέλαβε στις αρπακτικές διαθέσεις του μόνον την Θεσσαλονίκη. «Λησμόνησε» την Αθήνα και όλη την πάλαι ποτέ υπόδουλη Ελλάδα. Ευελπιστώ πως θα το πράξει προσεχώς , δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη καρδιά. Εκτιμώ πως θα μας σπλαχνιστεί και θα μας παραχωρήσει τα …. Ίμια!!! (σ.σ black humor: Ίσως γιατί πιστεύει πως το έδαφός τους μας αρκεί, λόγω του σοβαρότατου δημογραφικού μας προβλήματος!).

Ιατρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ