Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν Ρωσόφιλο βουλευτή στο Λουχάνσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα περιφερειακός βουλευτής του Λουχάνσκ, Μιχαήλ Φιλιπονένκο, δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνταγματάρχης Φιλιπονένκο ήταν ενεργή προσωπικότητα στο Ρωσόφιλο αυτονομιστικό κίνημα μετά το 2014 και ήταν μεταξύ των ηγετών της λεγόμενης  πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Τον Σεπτέμβριο εξελέγη μέλος του τοπικού κοινοβουλίου μετά από εκλογές που καταδίκασαν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια εναντίον του Φιλιπονένκο. Στις 21 Φεβρουαρίου, επέζησε μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου του κοντά στο κτίριο του γραφείου αντιπροσωπείας LPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού της Κατάπαυσης του Πυρός (CCCC), όπως ανέφερε στο Telegram ο βουλευτής του περιφερειακού κοινοβουλίου Γιούρι Γιούροφ.

Από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, αρκετοί αξιωματούχοι διορισμένοι από τη Μόσχα έπεσαν θύματα εκρήξεων βομβών.

Το Λουχάνσκ είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Ρωσία έχει δηλώσει ότι προσαρτά. Ωστόσο, η ένταξή τους στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απορρίφθηκε κατηγορηματικά από το Κίεβο και τη Δύση.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Φιλιπονένκο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, με ανακοίνωσή του στο «Telegram».

«Η ειδική επιχείρηση για την εξάλειψη του εκτελεστή Φιλιπονένκο διεξήχθη μαζί με εκπροσώπους του ουκρανικού κινήματος αντίστασης» στην κατεχόμενη περιοχή, αναφέρει το κείμενο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ