Το FBI έκανε έφοδο στον δημαρχο τςη Νέας Υόρκης για τις τουρκικές μίζες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνές αστυνομικής ταινίας διαδραματίστηκαν στους δρόμους της Ουάσινγκτον. Σε μία πρωτοφανή υπόθεση που συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δήμαρχος Eric Adams που βρισκόταν στην πρωτεύουσα για υπηρεσιακή επίσκεψη, δέχτηκε έφοδο από το FBI!

Ο δήμαρχος βρίσκεται στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου με χρηματισμούς πολιτικών προσώπων και αμερικανών αξιωματούχων από – ποιον άλλον;– την Τουρκία!

Η έφοδος των αρχών μάλιστα έγινε την ώρα που ο Νεοϋορκέζος δήμαρχος βρισκόταν εν κινήσει με το πολυτελές τζιπ και τους άνδρες ασφαλείας του..

Σύμφωνα με τους New York Times, την περασμένη Δευτέρα, πράκτορες του FBI ανέβηκαν στο SUV του Άνταμς την ώρα που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και κατέσχεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και ένα iPad.

Εμείς πάντως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο διεφθαρμένος δήμαρχος δέχτηκε χρηματοδότηση και από το Αζερμπαϊτζάν! Που φυσικά προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας…

IMG 4303
Οι αρχές πάντως οφείλουν να διερευνήσουν ότι ο δήμαρχος πήρε μίζες και από το Αζερμπαϊτζάν

«Οι πράκτορες πλησίασαν τον δήμαρχο στον δρόμο και ζήτησαν από τους άνδρες ασφαλείας του να απομακρυνθούν», ανέφεραν οι NYT. Στη συνέχεια, οι πράκτορες μπήκαν μαζί του στο SUV του Άνταμς και εκτέλεσαν δικαστικό ένταλμα για κατάσχεση των συσκευών του -συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο κινητών τηλεφώνων και ενός iPad». Τα ηλεκτρονικά επιστράφηκαν στον δήμαρχο μέσα σε λίγες μέρες.

Το FBI κατέσχεσε τα τηλέφωνα και το iPad του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής έρευνας για διαφθορά και παράνομες μίζες από την Τουρκία στην προεκλογική εκστρατεία του για το 2021, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ανταμς είχε μόλις προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Μετά την εξέλιξη αυτή ​​ο Άνταμς ακύρωσε αμέσως τη συνάντηση και πέταξε πίσω στη Νέα Υόρκη.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν έχει «τίποτα να κρύψει», καθώς οι αρχές φέρεται να ερευνούν δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία,ανέφεραν οι NYT. Σε δήλωσή του, ο Άνταμς, πρώην αστυνομικός που εξελέγη Δήμαρχος το 2021, είπε ότι «όλα τα μέλη του προσωπικού του θα συνεργαστούν πλήρως σε κάθε είδους έρευνα».

Πριν λίγες ημέρες, η επικεφαλής της εκστρατείας του Άνταμς, Μπριάνα Σαγκς, δέχθηκε έφοδο από το FBI στο σπίτι της στο Μπρούκλιν, μετά τους ισχυρισμούς ότι η τουρκική κυβέρνηση διοχέτευε χρήματα στην εκστρατεία του Άνταμς.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες εξετάζουν επίσης εάν ο Άνταμς ή η ομάδα του παρείχαν κάποιο ειδικό όφελος στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για τις υποτιθέμενες δωρεές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ