Επενδυτικό καταφύγιο για τους Ισραηλινούς η πολη της Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκαν το δεύτερο σπίτι τους οι Ισραηλινοί! Στην κυριολεξία…

Οι συναισθηματικοί δεσμοί, η γεωγραφική εγγύτητα, η προσδοκώμενη απόδοση από τα κεφάλαια που θα διαθέσουν και η καλή σχέση με τους Έλληνες, τραβούν τους Ισραηλινούς στην χώρα μας. Και όχι για τουρισμό! Αλλά με τα ακίνητα και τις επενδύσεις να πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις τους και δη στην Θεσσαλονίκη…

Η Θεσσαλονίκη με την οποία οι πολίτες από το Ισραήλ έχουν μία ιδιαίτερη σχέση είναι στο τοπ των επιλογών τους. Στην «νύμφη του Θερμαϊκού» άλλωστε υπάρχει και έντονη ισραηλινό χρώμα και πολυπληθή κοινότητα.

Το προφίλ των Ισραηλινών επενδυτών στην ελληνική αγορά σκιαγράφησε ο Cobi Bitton, Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας. «Οι δύο κατηγορίες Ισραηλινών επενδυτών χωρίζονται, ανάλογα με την περίοδο, στους επενδυτές ήρεμων καιρών και στους επενδυτές ταραγμένων εποχών, όπως αυτή που διανύουμε», είπε.

Σε γενικές γραμμές βέβαια Ισραηλινοί και Κινέζοι είναι από τις πιο δυναμικές περιπτώσεις στις επενδύσεις που αφορούν το Real Estate με τους πρώτους, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, να ρίχνουν κεφάλαια στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στη Βόρεια Ελλάδα πέρα από τους Ισραηλινούς, Γερμανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι, Σέρβοι φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των επενδύσεων σε ακίνητα!

Οι Ισραηλινοί αναζητούν μία δεύτερη πατρίδα στην οποία να μπορούν να καταφύγουν προσωρινά σε καιρούς αστάθειας με την Ελλάδα να έχει το προβάδισμα και ακολουθούν Κύπρος και Πορτογαλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μάζα των Ισραηλινών επενδυτών ψάχνει να αγοράσει ακίνητη περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αλλά μόνο το 10% είναι διατεθειμένο να ξοδέψει πάνω από 350.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί μια μεγάλη δοαφορά. Στο Τελ Αβίβ και στις γύρω περιοχές ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. κοστίζει μέχρι 1.000.000 ευρώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ