Η Αραβο-Ισλαμική Σύνοδος αποφασίζει να σπάσει την πολιορκία στη Γάζα και να επιβάλει νηοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών αποφάσισαν, το Σάββατο, να σπάσουν την πολιορκία στη Γάζα και να επιβάλουν την άμεση είσοδο των Αράβων, Ισλαμικών και διεθνείς νηοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων, στη Λωρίδα, γράφουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, κάλεσαν τους διεθνείς οργανισμούς να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία και να τονίσουν την αναγκαιότητα εισόδου αυτών των οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, προστατεύοντας τα πληρώματά τους και επιτρέποντάς τους να φέρουν εις πέρας πλήρως τον ρόλο τους, και υποστηρίζοντας την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Η σύνοδος κορυφής καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, τα εγκλήματα πολέμου και τις βάρβαρες, βάναυσες και απάνθρωπες σφαγές που διέπραξε η αποικιακή κατοχική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτής και κατά του παλαιστινιακού λαού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και απαίτησε ότι να σταματήσει αμέσως.

 Οι ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών απέρριψαν να χαρακτηρίσουν αυτόν τον αντίποινα πόλεμο ως αυτοάμυνα ή να τον δικαιολογήσουν με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Αποφάσισαν να υποστηρίξουν όλα τα βήματα που έλαβε η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της βίαιης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα και να στηρίξουν τις προσπάθειές της να φέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας με άμεσο, βιώσιμο και επαρκή τρόπο και να απαιτήσουν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας λάβει μια αποφασιστική και δεσμευτική απόφαση που επιβάλλει τον τερματισμό της επίθεσης και περιορίζει την αποικιακή αρχή κατοχής.

Η σύνοδος αποφάσισε επίσης να απαιτήσει από όλες τις χώρες να σταματήσουν να εξάγουν όπλα και πυρομαχικά στις αρχές κατοχής, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον στρατό τους και τους τρομοκράτες εποίκους για να σκοτώσουν τον παλαιστινιακό λαό και να καταστρέψουν τα σπίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα τζαμιά, τις εκκλησίες και όλες τις δυνατότητές τους. .

 Η σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ολοκληρώσει την έρευνα για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και να αναθέσει τις Γενικές Γραμματείες του Οργανισμού και του Συνδέσμου για την παρακολούθηση αυτής της υλοποίησης.

Η σύνοδος καταδίκασε τη δολοφονία δημοσιογράφων, παιδιών και γυναικών, τη στόχευση παραϊατρικών και τη χρήση διεθνώς απαγορευμένου λευκού φωσφόρου στις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων. και καλεί τις παλαιστινιακές φατρίες και δυνάμεις να ενωθούν κάτω από την ομπρέλα της και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους υπό το πρίσμα μιας εθνικής εταιρικής σχέσης, με επικεφαλής την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ