Ο Νίκος Δένδιας δεν παραλείπει να επισκέπτεται νησιά των οποίων την αποστρατιωτικοποίηση ή την αποβολή από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ έχουν ζητήσει επανειλημμένα οι γείτονες Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μανώλη Κοττακη

Μετά την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον Νίκο Δένδια, η στήλη παρατηρεί μία ποιοτική αλλαγή στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής μας. Διότι, ας μην υπάρχει αμφιβολία, και το υπουργείο Αμυνας, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που χαράσσουν το υπουργικό συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ, ασκεί εξωτερική πολιτική.
Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι ο υπουργός τιμά εφεξής με την παρουσία του τις επετείους απελευθέρωσης των ακριτικών μας νησιών από τους Οθωμανούς. Το έκανε τον Οκτώβριο στον Αη Στράτη, το έκανε και προχθές στη Χίο. Ενδιαμέσως, τίμησε και την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ο υπουργός πράττει το αυτονόητο: Επισκέπτεται νησιά των οποίων την αποστρατιωτικοποίηση ή την αποβολή από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ έχουν ζητήσει οι γείτονες Τούρκοι. Οι επισκέψεις αυτές, αν και γίνονταν με μεγάλη συχνότητα στο πρώτο μισό της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, κάτι που χαιρετίσαμε με ικανοποίηση, στο δεύτερο μισό αυτής ατόνησαν. Γεγονός που συνέπεσε με τις επιστολές της τουρκικής διπλωματίας προς τον ΟΗΕ με τις οποίες ετίθεντο ζητήματα και κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ