Η όχι και τόσο “Confidential” κοινοπραξία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Φανουλας Αργυρου

Μεταξύ των χρηματοδοτών τους είναι το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών (Φόρειν Όφις) όπως και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ και διάφορα ιδρύματα του Σόρος

Ξαφνικά μας προειδοποίησε μια «Κοινοπραξία» 270 τόσων δημοσιογράφων από 57 τόσες χώρες όπως λένε, ότι το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 2023, παραμονές της επετείου της ανακήρυξης στις 15 Νοεμβρίου 1983 από τον Ραούφ Ντενκτάς του παράνομου καθεστώτος ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρο», θα έδιδε στη δημοσιότητα μια έρευνά της με τίτλο «Cyprus Confidential» για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κυρώσεις κτλ.

Το πρώτο πράγμα που κτυπά δυνατά και προβληματίζει είναι το πως από τις 365μέρες του χρόνου επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν την «έρευνα» αυτή διασύροντας την Κυπριακή Δημοκρατία, την παραμονή της ανακήρυξης από τον Ραούφ Ντενκτάς του ψευδοκράτους!

Δεύτερον: Όταν διαβάσει ένας το μεγάλο αυτό επίτευγμα, που είπαν ότι κράτησε τρία τέταρτα του χρόνου να ολοκληρωθεί, και που ασχολείται κυρίως με τον ρώσο Ρομάν Αμπράμοβιτς και κάποιον άλλο, τις σχέσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, για τον βίο και πολιτεία του οποίου (Αμπράμοβιτς) ασχολήθηκαν στο Λονδίνο για μέρες οι εφημερίδες στο πρόσφατο παρελθόν, προβληματίζεται ένας ακόμα περισσότερο ως προς την επιλογή της 14ης Νοεμβρίου 2023!

Τρίτον: Το ότι στη Κυπριακή μας Δημοκρατία υπήρξε διαχρονικά και υπάρχει διαφθορά σε διάφορους τομείς και επίπεδα όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά είναι γνωστό. Γι΄αυτό όσα αναφέρει η «Κοινοπραξία» είναι επανάληψη με ορισμένα συμπληρώματα. Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες να διορθωθούν τα πράγματα στον οικονομικό τομέα τουλάχιστον.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε μεγάλους ελέγχους, έκλεισε σωρεία ρωσικών εταιρειών και δικηγορικά γραφεία. Χιλιάδες Ρώσοι βρήκαν καταφύγιο στο παράνομο καθεστώς στην κατεχόμενη γη μας και δραστηριοποιούνται με δισεκατομμύρια προφανώς και με τράπεζες της Δύσης…

Τέταρτον: Τα όσα έδωσαν ως «Cyprus Confidential» μου θυμίζουν ξαναζεσταμένο φαγητό. Όπως να πούμε τα βρετανικά σχέδια για «λύση» (διάλυση) της Κυπριακής Δημοκρατίας που έρχονται, απορρίπτονται και πάνε πίσω στο ψυγείο του Φόρειν ΄Οφις, και εν καιρώ τα ξεπαγώνουν, τα ξανα- ζεσταίνουν σε πολιτικό microwave σε διάφορες «θερμοκρασίες» ευελπιστώντας να τα δεχτούμε! Απορρίπτονται και ξαναμπαίνουν στο ψυγείο και τανάπαλι.

Πέμπτο: Είναι αξιοπρόσεκτο επίσης ότι στο «Cyprus Confidential», γίνονται η μια πάνω στην άλλη οι αναφορές για την εταιρεία PwC Cyprus, ή σκέττο PwC την οποία ενοχοποιούν ως την κύρια πηγή/εταιρεία μέσω της οποίας γίνονται όλες αυτές οι παρανομίες και το ξέπλυμα λεφτών ρώσων ολιγαρχών κτλ κτλ. Αλλά δεν βρίσκουμε να αναφέρονται και να εξηγούν ολογράφως τι αντιπροσωπεύουν τα αρχικά αυτά. Δηλαδή Price WaterHouse Coopers και ότι όταν λένε PwC Cyprusεννοούν την ονομασία της βρετανική εταιρείας η οποία είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και επίβλεψη του γραφείου PwC Cyprus.

Ιδού τι βρίσκει ένας με μια ματιά στο διαδίκτυο για την εταιρεία αυτή:

«What is Price Waterhouse famous for?

PricewaterhouseCoopers International Limited is a multinational professional services brand of firms, operating as partnerships under the PwC brand. It is the second-largest professional services network in the world and is considered one of the Big Four accounting firms, along with Deloitte, EY and KPMG».

Μετάφραση – «Σε τι φημίζεται η Price Waterhouse;

Η PricewaterhouseCoopers International Limited είναι μια πολυεθνική επωνυμία εταιρειών επαγγελματικών υπηρεσιών, που λειτουργούν ως συνεργασίες υπό την επωνυμία PwC. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο και θεωρείται μία από τις τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες, μαζί με τις Deloitte, EY και KPMG».

Γράφει η κοινοπραξία εκατοντάδων δημοσιογράφων διασύροντας την Κύπρο δίχως να αναφέρει ότι το 1974 έγιναν δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές και ο κλέφτης και σφαγέας Τουρκία κατέχει και ελέγχει σε όλες τις φάσεις, στρατιωτική, πολιτική και οικονομική το ψευδοκράτος.

Ένα απόσπασμα της «Κοινοπραξίας»:

«PwC is the biggest accounting firm on the eastern Mediterranean island. Since a bloody standoff between Greece and Turkey in the 1970s, most of Cyprus has been headed by a democratically elected government that is internationally recognized and became a European Union member in 2004. In the past decade, Russian oligarchs’ close ties to PwC Cyprus have helped transform Russia into Cyprus’ biggest foreign economic player…».

Έκτο: Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου διαβάζοντας το κείμενο τους από τις πρώτες γραμμές ένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι οι συγγραφείς διακατέχονται από πολιτικά ελατήρια (politically motivated) καθώς απαρχής προκαταλαμβάνει να κατηγορήσει την Κύπρο (Κυπριακή Δημοκρατία) ως μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάνει τέτοια πράγματα… Αυτή η διατύπωση που υιοθετούν μας οδηγεί στο πιο πάνω συμπέρασμα.

Ενώ δεν υπάρχει λέξη για την ίδια την κατοχική ΤΟΥΡΚΙΑ που είναι ο μεγαλύτερος μεσάζων των κάθε είδους κοντραμπάντων και σχέσεις με τον Πούτιν, που έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα μας εδάφη σε τόπο άκρατης διαφθοράς, ανθρώπινου λαθρεμπορίου και δουλεμπορίου, και η καταγραφή των παραβιάσεων βρίσκονται στις ετήσιες εκθέσεις του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Ζώνη ατιμωρησίας τα κατεχόμενα – https://www.onisilos.gr/?p=9272 άρθρο μου 3.7.2017 επί του ιδίου θέματος.

Έβδομο: Νομίζω ένας πρέπει να κοιτάξει όμως και τους χρηματοδότες της «Κοινοπραξίας» αυτής που προσφέρουν τις υπηρεσίες των δωρεάν, όπως γράφει η ιστοσελίδα τους. Θα βρει ότι μεταξύ των χρηματοδοτών τους είναι και το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών (Φόρειν Όφις) όπως και το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ και διάφορα ιδρύματα του Σόρος. Μήπως εδώ βρίσκεται και η απάντηση γιατί τίποτα δεν λέγεται για την ΤΟΥΡΚΙΑ; Που κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δύο τουρκικές εισβολές του 1974 και η οποία Τουρκία υβρίζει τους πάντες συμπεριλαμβανομένης πρωτίστως των ΗΠΑ και εμμέσως της Μεγάλης Βρετανίας όταν αναφέρεται στην ανήθικη Δύση;

https://www.occrp.org/en/aboutus/who-supports-our-work

https://www.icij.org/about/our-supporters/

*Ερευντήτρια – Δημοσιογράφος, Λονδίνο

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ