Πληροφορίες για Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη χθες το βράδυ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγα 24ωρα μετά την θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά το δείπνο που είχε με τον πρώην συνεργάτη του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο στόχος του Τσίπρα είναι να αποτρέψει νέες διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην δημιουργία ενός νέου κόμματος στην ριζοσπαστική αριστερά. Υπάρχουν φήμες ότι ο Σακελλαρίδης θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία ενός τέτοιου κόμματος, που θα περιλάμβανε τα στελέχη της Ομπρέλας, που έχουν ήδη φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, και την ομάδα της Αχτσιόγλου, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει το ίδιο. Η ομάδα της Αχτσιόγλου θα έχει πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσει την τελική της στάση.

Ο Τσίπρας δεν θέλει να χάσει την Αχτσιόγλου και τους συμμάχους της από τον ΣΥΡΙΖΑ, για πολλούς λόγους, και γι’ αυτό προσπαθεί να την πείσει να μείνει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα κομματικά παρασκήνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «Το Ποντίκι» η συνάντηση έγινε σε δημόσιο χώρο, όπως και εκείνη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Το ραντεβού αυτό φαίνεται να εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών του τέως πρωθυπουργού, προκειμένου να αποφευχθούν νέα ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Τσακαλώτου από το κόμμα την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον νυν αρχηγό και τον προκάτοχό του να εξετάζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τρόπους να μην βαθύνει κι άλλο η κρίση. Δεν κατέστη δυνατό ωστόσο να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία της συζήτησής τους μέχρι τώρα.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη το βράδυ το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου στη μάχη της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο. Και τον οποίο κ. Σακελλαρίδη ορισμένες φήμες τον έφεραν να βολιδοσκοπείται από διάφορες πλευρές, που διαφωνούν με τον κ. Κασσελάκη, προκειμένου να ηγηθεί ενός νέου κόμματος στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, που είναι δυνατό να συγκροτηθεί από τα στελέχη της Ομπρέλας, που ήδη βρίσκονται εκτός ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα της κυρίας Αχτσιόγλου που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα.

Σημειωτέον ότι το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών αυτής της ομάδας, ώστε να αποφασιστεί η τελική της στάση.

Από πηγές που γνωρίζουν τα κομματικά παρασκήνια, εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα επιθυμούσε για πολλούς λόγους – και γι’ αυτό επιχειρεί να την αποτρέψει-, μία έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες  netakias.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ