Οι Βρετανοί αποκάλυψαν τον τρόπο που οι Ρώσοι κατέστρεψαν την ουκρανική αεροπορία σε πέντε ημέρες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει σοβαρά ρίσκα», όπως αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύπτοντας τη χρήση από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία αεροσκαφών A-50 AWACS για την καθοδήγηση πυραύλων S-400.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την κοινή εργασία των Ιπτάμενων ραντάρ A-50 και του συστήματος S-400, το οποίο επέτρεψε σε μόλις πέντε ημέρες τον εντοπισμό και την κατάρριψη 24 εχθρικών αεροσκαφών. Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν «αποκωδικοποιήσει» την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας.

Η έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2023 δείχνει ότι η Ρωσία εισάγει το A-50 σε έναν νέο επιχειρησιακό ρόλο στην Ουκρανία. Το βελτιωμένο A-50 χρησιμοποιείται τώρα για τον εντοπισμό στόχων για το Πυραυλικό σύστημα S-400, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των επίγειων συστημάτων αεράμυνας.

Αν και παραδοσιακά το A-50 συντόνιζε τις ενέργειες των μαχητικών αεροσκαφών, στο νέο του αυτό ρόλο αυξάνει την αποτελεσματικότητα της επίγειας αεράμυνας, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές του. Λειτουργώντας σε μεγάλα υψόμετρα, το ραντάρ A-50 μπορεί να ανιχνεύσει εχθρικά αεροσκάφη σε μεγαλύτερη εμβέλεια από ένα ραντάρ εδάφους, λόγω της ικανότητάς του να βλέπει πέρα ​​από την καμπυλότητα της γης.

Η νέα στρατηγική των Ρώσων όμως, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Η ανάπτυξη του A-50 πιο κοντά στην πρώτη γραμμή υποδηλώνει την προθυμία της Ρωσίας να αναλάβει μεγαλύτερους κινδύνους για χάρη της αποτελεσματικότητας του δικτύου αεράμυνας, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το A-50 από προηγμένα δυτικά αντιαεροπορικά συστήματα και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ