Ο Ντόναλντ εμπόδιο στα ευρωπαϊκά σχέδια Κυριάκου για μεταπήδηση σε ανώτατο θεσμικό ευρωπαϊκό πόστο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Συνέδριο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη στη Ρουμανία αναμένεται να ανακοινώσει η πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την υποψηφιότητά της για την ανώτατη ευρωπαϊκή θέση ζητώντας την στήριξη των ηγετών των συντηρητικών κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ.

Μπαίνοντας για λίγο στο μυαλό της κυρίας Ούρσουλα αντιλαμβάνομαι ότι θεωρεί δεδομένη την υποστήριξή της από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα γενικότερα. Το έδειξαν οι κοινές διακοπές του ζεύγους Μητσοτάκη με την Ντερ Λάιεν και τον σύζυγό της το προηγούμενο καλοκαίρι στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον του Έλληνα πρωθυπουργού για μεταπήδηση σε ανώτατο θεσμικό ευρωπαϊκό πόστο και την ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένει ενεργό. Όμως ομολογώ ότι το θέμα των πρωθυπουργικών φιλοδοξιών έχει κάπως ατονήσει για να μην πω εξασθενήσει καθώς άρχισε να ξεπροβάλλει με φόρα από το βορρά η υποψηφιότητα του κ. Ντόναλντ Τουσκ (πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) που κατάφερε να ανατρέψει τους εκλογικούς συσχετισμούς στην Πολωνία.

Εστια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ