Αναζωπύρωση στο Ισραήλ με Χεζμπολάχ και κατάληψη πλοίου από τους Χούθις της Υεμένης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο σκοτεινό σενάριο φαίνεται να πλησιάζει. Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και οι Χούθις υποστηρίζονται από το Ιράν και η απάντηση του Ισραήλ, ενδέχεται να φέρει την γενικευμένη σύρραξη πιο κοντά.

Οι Χούθι στην Υεμένη κατέλαβαν ένα «ισραηλινό φορτηγό πλοίο» που ονομάζεται «Galaxy Leader» και έπλεε στον Κόλπο. Λέγεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 22 μέλη του πληρώματος, Μετέδωσαν πριν από λίγο τα Ισραηλινά ΜΜΕ

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθις της Υεμένης ανακοίνωσε ότι πλέον όλα τα πλοία ισραηλινών συμφερόντων, η πλοία που είναι ναυλωμένα από ισραηλινές εταιρείες – η πρόκειται να προσεγγίσουν ισραηλινά λιμάνια, αποτελούν «νόμιμο στόχο».

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις κατά ισραηλινών θέσεων από το έδαφος του Λιβάνου.

Πριν από λίγο η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων με ανακοίνωση η οποία ανέφερε:

«Στοχεύσαμε πολλαπλές συγκεντρώσεις Ισραηλινών στρατιωτών κατοχής κοντά στην τοποθεσία Al-Marj, στο Ramim Horsh, και γύρω από τους κατεχόμενους στρατώνες Honin του Λιβάνου, με κατάλληλα όπλα, και προκαλέσαμε επιβεβαιωμένες απώλειες».

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πριν από λίγο τον ισχυρισμό των Χούθις της Υεμένης για την κατάληψη πλοίου, διέψευσε όμως ότι το πλοίο ήταν ισραηλινών συμφερόντων. Καταδίκασε όμως την συγκεκριμένη ενέργεια, λέγοντας ότι αποτελεί παγκόσμια απειλή.

Η συγκεκριμένη κλιμάκωση στα δύο μέτωπα, φέρνει το απευκταίο σενάριο εμπλοκής του Ιράνστην πολεμική αντιπαράθεση, πιο κοντά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ