Η Ουγγαρία θα μεταφέρει στρατό στο Τσαντ να «συγκρατήσει τους μετανάστες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, αποφάσισε να αναπτύξει μέχρι τον Μάρτιο του 2024, ένα στρατιωτικό σώμα στο Τσαντ για δύο χρόνια, προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά η χώρα, να περιοριστεί η παράνομη μετανάστευση και να βοηθηθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αντί να υποδέχεται πρόσφυγες, η ουγγρική κυβέρνηση προτιμά να υποστηρίξει τον πληθυσμό των αφρικανικών χωρών στον τόπο τους, έτσι, η Ουγγαρία θα στείλει από 200 έως 400 στρατιώτες στο Τσαντ.

Ο Ούγγρος Υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του διευκρίνισε τον στόχο αυτής της αποστολής:

«Με τη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ, το απόσπασμά μας θα έχει την αποστολή να συμβάλει στη διακοπή της μετανάστευσης , να υποστηρίξει τις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας και να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο για την εφαρμογή του προγράμματος ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας επί τόπου », εξήγησε ο Κριστόφ Σαλάι-Μπομπροβνίτσκι.

Η Ουγγαρία θα στείλει επίσης γιατρούς, οικονομικούς συμβούλους και γεωπόνους. Αυτή δεν είναι η πρώτη αποστολή της στο Τσαντ, αλλά αυτή τη φορά, η Βουδαπέστη θα δημιουργήσει ένα μόνιμο κέντρο ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας στη Ντζαμένα .

Για τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Τριστάν Αζμπέζ, που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας, το Τσαντ είναι η μόνη σταθερή χώρα στην περιοχή του Σαχέλ και πρέπει να την αποτρέψουμε από την κατάρρευσή της.

«Πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν στο Τσαντ, παρόλο που είναι μία από τις 10 φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Είναι λοιπόν σημαντικό να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα ώστε να παραμείνει σταθερή», εξηγεί ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Μέσω αυτού του προγράμματος «Η Ουγγαρία βοηθά», που ξεκίνησε το 2019 και το οποίο στοχεύει στη μείωση της μετανάστευσης στην Ευρώπη, η Ουγγαρία είναι επίσης παρούσα και σε άλλες αφρικανικές χώρες, ιδίως στην Κένυα, τη Μοζαμβίκη και την Αιθιοπία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να πυροδοτεί τον φόβο της μετανάστευσης καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές του 2024 . Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, τα Ουγγρικά Ταχυδρομεία άρχισε να στέλνουν κυβερνητικό ερωτηματολόγιο σε όλους τους Ούγγρους, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο.

Με ερωτήσεις όπως «Οι Βρυξέλλες θέλουν να εγκαταστήσουν γκέτο μεταναστών στην Ουγγαρία. Συμφωνείς;». Μια εντελώς ψευδής δήλωση, σημειώνει το δημοσίευμα της rfi.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ