Η νέα καταγγελία για το έγκλημα των Τεμπών το …γαρμπίλι στο αίμα των νεκρών,η επώνυμη κλινική και η γιαγιά που σάπιζε στη φυλακή για μια πορτοκαλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιαννης Ντάσκας

Τα μάθατε τα νέα;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νόμο να εκτελούνται με φυλάκιση οι μικρές ποινές για΄τι παράγινε το κακό με τους….Αγιάννηδες.Οποιος τρώει 2-3 μήνες φυλακή δεν θα μπορεί να την πληρώσει αλλά θα πάει να την εκτίσει.

Προφανής ο στόχος: οι ανυπάκουοι δημοσιογράφοι.

Διότι τοΕυρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει σχεδόν όλες τις χρηματικές ποινές από τις αγωγές,τις οποίες είχαν εφεύρει επι Ράλλη-Βενιζέλου για να κλείνουν στόματα με μεγάλα ποσά.

Τωρα με ποινική καταδίκη 3-4 και 7-8 μηνών θα μπαίνουν φυλακή και μέχρι να δικαιωθούν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα έχουν μείνει στη φυλακή αρκετά…

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Ελάχιστα 24ωρα μετά το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος έκανε εκπομπή στο ALERT και εκεί συζητήθηκε το έγκλημα.

Και ύστερα και σε άλλες εκπομπές.

Δείξαμε φωτογραφίες από το ΑΜΕΣΟ  “τσιμέντωμα” μέσα στα χωράφια,εκεί που κατέληξαν τα μοιραία βαγόνια με τους νεκρούς,κομματισένους επιβάτες.Και ζητήσαμε να παρουσιάσουν την έγγραφη εισήγηση με την οποία κάποιος εισηγήθηκε το τσιμέντωμα και κάποιος το εκτέλεσε.

Στη συζήτηση καταλήξαμε ότι αυτό έχει τεράστια σημασία,γιατί ο χώρος είναι χώρος εγκλήματος και η κάλυψή του δεν θα μπορούσε να γίνει απο κανέναν χωρίς έγγραφη εισηγηση και απόφαση.

Αυτά τα έγγραφα(εισήγηση-έγκριση) είναι απαραίτητα για την αναζήτηση τυχόν ποινικών και αστικών ευθυνών για το έγκλημα και αν η έρευνα επεκταθεί στην προφανή αλλοίωση ή εξαφάνιση στοιχείων στο χώρο του εγκλήματος.

Αυτή η έρευνα διατάχθηκε και γίνεται από ανακριτή στη Λάρισα.Με εποπτεία της Εισαγγελίας εκεί.

Προφανής η σοβαρότητα του “τσιμεντώματος”το οποίο παρουσιάσαμε λίγα 24ωρα μετά το έγκλημα και μόλις έγινε,επειδή κάποιος εκεί μας επισήμανε την πιθανή εξαφάνιση στοιχείων,δηλαδή ίχνη και μέλη απο ανθρώπινα σώματα,στοιχεία απο το φορτίο ή την διαρροή υγρών των τρένων στο έδαφος κλπ

 Εκαναν τότε ότι δεν καταλάβαιναν.Και οι αρχές,αλλά και άλλοι που θα έπρεπε και όφειλαν να καταλάβουν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και μεγαλοδικηγόροι με πολιτικές δραστηριότητες που υποτίθεται ότι αυτά τα αντιμετωπίζουν συχνότατα δεν έθεσαν το αιτημα,δεν το ανέφεραν δημόσια,δεν το κατήγγειλαν εν τέλει.Παρότι αυτό το θέσαμε τότε δημόσια.

Γιατί αναφερόμαστε σε καταγγελία που έπρεπε να γίνει τότε;

Διότι τόσους μήνες μετά την τραγωδία έγινε τελικά επίσημη καταγγελία συγγενών για το “τσιμέντωμα”.

Aλλά και πάλι μας παραξενεύει το γεγονός ότι δεν ζητούν το απλό,για το οποίο χρειάζεται μια ημέρα για απάντηση:την εισήγηση για τσιμεντωμα και την έγγραφη έγκριση επι της εισήγησης αυτής..Είτε ζητήθηκε εισήγηση από όποιον ενέκρινε το τσιμέντωμα και άρα υπάρχει διαθέσιμη σε κάθε αρμόδιο και δικαιούχο,όπως οι συγγενείς,είτε όχι.

Αν δεν ζητήθηκε και έγινε χωρίς άδεια το τσιμέντωμα απλά οι δικαστικές αρχές και η Αστυνομία βρίσκει τον άνθρωπο που το έκανε,του παίρνει κατάθεση και εφαρμόζει τα νόμιμα.

Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα ερωτηματα που διατυπώνονται στην καταγγελία και αντί να ζητούν τα δυο έγγραφα ζητούν ενημέρωση με διατυπώσεις που σηκώνουν …ατέλειωτη κουβέντα και δίνουν κατά τη γνώμη μας δίοδο για “σουπα-μούπες” και χρονοτριβή χωρίς ντοκουμέντα που είναι τα έγγραφα και είναι απαραίτητηα για την στοιχειοθέτηση ευθυνών.

Τα ερωτήματα της καταγγελίας:

“1 ) Ποιος αποφάσισε για την επέμβαση της Περιφέρειας στο χώρο ή με άλλα λόγια ποιος σας έδωσε την σχετική εντολή;

2) Λάβατε άδεια από τις  Δικαστικές αρχές, πότε από ποιόν συγκεκριμένα και με ποιον τρόπο;

3) Πότε ξεκίνησε η επέμβαση σας στο χώρο και πότε  ολοκληρώθηκε;

4) Πως ακριβώς εκδηλώθηκε η επέμβαση και σε ποιον χώρο μεταφέρατε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων αλλά και ανθρώπινα κατάλοιπα που ανήκαν στους νεκρούς συγγενείς μας από το σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν;

5) Ποια ακριβώς υπηρεσία της Περιφέρειας ή ιδιώτης ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο και τι ακριβώς πράξατε. Ειδικότερα αφού μεταφέρατε σε άλλο σημείο για το οποίο πρέπει να μας ενημερώσετε που βρίσκεται, σύμφωνα με την αμέσως προηγούμενη ερώτηση, το σύνολο των ευρημάτων μαζί με το φυσικό έδαφος, ποιος σας πρότεινε να ρίξετε ποια ακριβώς υλικά στο χώρο και γιατί.

6) Συγκεκριμένα ο χώρος του εγκλήματος καλύφθηκε κάτω από χιλιάδες τόνους ανόργανων υλικών ( χαλίκια με υπολείμματα ασφάλτου και λευκό κονίαμα αγνώστου σύστασης ) ποιος σας είπε να εφαρμόσετε τον παραπάνω συνδυασμό και γιατί;

7) Tα οχήματα ή μηχανήματα έργου που μετείχαν σε ποιον ανήκαν και ποιοι οι αριθμοί κυκλοφορίας ή άλλα προσδιοριστικά στοιχεία της ταυτότητας τους-,

8) Ποια η δαπάνη για τα παραπάνω και ποιος την κάλυψε;

9) Δεν γνωρίζατε ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος που μόνο οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ανακριτικές και προανακριτικές αρχές είχαν νόμιμη πρόσβαση ;

10) Δεν γνωρίζατε ότι οι έρευνες για την συγκέντρωση στοιχείων συνεχίζονταν και υπήρχαν ακόμη αγνοούμενοι;

11 ) Έχετε βιντεοσκοπήσει την όλη διαδικασία της επέμβασης στο χώρο;

12) Με ποιο δικαίωμα θεωρείτε ότι διαχειριστήκατε με τόσο απάνθρωπο και ατιμωτικό τρόπο ότι απέμεινε από τους συγγενείς μας και με ποια εξουσία που σας δίδει ποιος ακριβώς κανόνας δικαίου προκαθορίσατε τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να διαμορφωθεί o χώρος που άφησαν την τελευταία τους πνοή;”

Αυτά είναι τα ερωτήματα.

Σωστά ερωτήματα αλλά αν η διατύπωση θα έπρεπε να  ήταν μια απλή ερωτηση στον Διοικητή της τοπικής Αστυνομίας με κοινοποίηση στον εισαγγελέα που επιβλέπει την ανάκριση δηλαδή η εξής:

“Κύριε ως υπέυθυνος ερευνών και ως επιβλέπων των ερευνών  δώστε μας αντίγραφο  της έγγραφης εισήγησης και της έγκρισης που δοθηκε  να τοποθετηθούν τα υλικά αυτά στο σημείο της τραγωδίας;”

Πιθανή απάντηση:

“Με  την τάδε έγγραφη εισηγηση και την τάδε έγκριση”.Αν δινόταν αυτά δεν χρειαζόταν κανένα άλλο ερώτημα και καμία μακρόσυρτη και ατέλειωτη συζήτηση.

Αν η απάντηση ήταν  ότι δεν υπήρξε καμία έγγραφη εισηγηση και έγγραφη εντολή τσιμεντώματος αμέσως τα οριζόμενα απο το νόμο…Αρχείο ή χειροπέδες σε όποιον το διέπραξε.

Γιατί τα θεωρούμε σημαντικά αυτά;

Γιατί η μέθοδος να συγκαλύπτονται τα εγκλήματα στην Ελλάδα είναι οι ατέρμονες έρευνες και συζητήσεις και αυτές προκαλούνται όταν αντί ενός “ναι ή όχι” αρχίζουν τα πολλά… 

Επίσης τα γράφουμε διότι αμέσως στις 21 Μαρτίου 2923 υπηρξε δημοσίευμα που ανεφερε το εξής μεταξύ άλλων:

Ισχυρισμός 1

Το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη έχει «τσιμεντωθεί» για εξαφανιστούν στοιχεία.

Συμπέρασμα 1

Το υλικό που βλέπουμε να στρώνεται παραπλεύρως του σημείου, δεν είναι ούτε τσιμέντο, ούτε άσφαλτος. Αντίθετα, είναι ένα αδρανές μείγμα, αποτελούμενο από γαρμπίλι, ψιλοκομμένη πέτρα δηλαδή, και χώμα που διαστρωματώθηκε ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συνεργείων για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω της λάσπης που υπήρχε εκεί.

Ιδού το υλικό:

τσιμ.jpg

τσιμεντο.jpg

Ερώτημα: Υπάρχει έγγραφη εισηγηση και έγγραφη έγκριση αρμόδιας αρχής,στην οποία να αναφέρεται το υλικό που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ και έγγραφη έγκριση με αυτά ακριβώς που γράφει το δημοσίευμα; Ανάγκη πάσα ενοψει της εξώδικης καταγγελίας των συγγενών να τα παρουσιάσουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι δεν υπάρχουν και έγραψαν αυτά.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι δεν έδωσαν αυτά τις αποστομωτικές απαντήσεις(εισηγηση-έγκριση για “γαρμπίλωμα” )στους συγγενείς των νεκρών του εγκλήματος και απορούμε με τη νέα αυτή φοβερή καταγγελία για το “τσιμέντωμα-γαρμπίλωμα”..

Ο χρόνος δράσης  λοιπόν των αρχών έχει τεράστια σημασία μας λέει το Υπουργειο Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση γιαυτό φέρνουν νόμο για άμεση έρευνα -δίκη και εκτέλεση των ποινών που προαναφέρουμε και προφανώς έχουν στόχο δημοσιογράφους και όχι την φίλη μας την κυρά Κοντύλω που θα πάει αντίθετα στον μονόδρομο,όπως τόχει συνήθεια…

Στο φοβερο έγκλημα των Τεμπών ο επιθεωρητής και υπεύθυνος για την κυκλοφορία των τρένων πανελλαδικά πρέπει να καταθέσει και να διευκρινήσει ποιός και τι έκανε και δεν έκανε,ποιό μηχάνημα λειτουργούσε και ποιό όχι,ποιός ενημέρωσε ποιόν και πότε και γιατί και πλείστα άλλα άμεσα σχετιζόμενα με το δυστύχημα.

Ονως δεν θα καταθέσει ΠΟΤΕ!Διότι ακριβώς ένα μήνα μετά το έγκλημα ο Κωστας Χρυσάγης 66 χρόνων σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο,περίεργο,πολύ περίεργο με μια μηχανη μεγάλου κυβισμού την οποία οδηγούσε ο ίδιος στην παραλιακή της Αθηνών-Σουνίου…

Γιαυτό έχει τεράστια σημασία ο χρόνος στη συγκάλυψη των εγκλημάτων…

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η( γιαγιά) ΚΟΝΤΥΛΩ

Στη δεκαετία της κυριαρχίας του Βαγγέλη Βενιζέλου στο πολιτικό σκηνικό ο δικηγόρος Ασημάκης πήγε στον Κορυδαλλό και εκεί ο διευθυντής των δυλακών του είπε:

“Μου έφεραν μια ηλικιωμένη με κάκιστη υγεία κοντά στα 80 για να εκτίσει ποινή 2 μηνών φυλακής.Την είχαν πιάσει κοντά στο γήπεδο “Καραϊσκάκης” για΄τι πουλούσε πορτοκαλάδες και ξηρούς καρπούς με υπαίθριο καροτσάκι χωρίς νόμιμη άδεια και πιθανόν να έβλαπτε τη δημόσια υγεία.

Το κάναμε πρώτο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και η γιαγιά που δεν είχε χρήματα να εξαγοράσει την ποινή βγήκε γιατί πλήρωσε κάποιος ανώνυμα τα ελάχιστα χρήματα του δημοσίου ταμείου.Ηταν ήδη και 15 ημέρες στο κελί!!!

Δείτε το πρωτοσέλιδο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-sm.jpg

Το θεωρούμε σκέτη συκοφαντία για το βουλευτή.Που ακούστηκε κλινική χωρίς άδεια και μάλιστα για τόσο επικίνδυνες παρεμβάσεις.

Πρίν συλληφθούν όμως οι δημοσιογράφοι απλά να γίνουν δυο κινήσεις:

1)ο βουλευτής που υπερηφανεύεται στο βιογραφικό του για την υψηλή ιατρική του ποιότητα και την ευαισθησία του έναντι της κοινωνίας και η οικογένειά του να βγάλουν μια ανακοίνωση ότι ΟΛΑ είναι ψευδή.

2)οι αρχές με την δήλωση του βουλευτή και της οικογένειας στα χέρια να πάνε άμεσα στην κλινική και στα γραφεία των αρμδοίων υπηρεσιών και να διασταυρώσουν τις υπάρχουσες άδειες κλπ.Αν τα βρουν όλα νόμιμα και σωστά συλλαμβάνουν τους δημοσιογράφους.Αν δεν τα βρουν ολα νόμιμα και σωστά συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους της κλινικής.

Αναμένουμε καθώς όσο και αν ψάξαμε απο χθές απόγευμα που είδαμε το πρωτοσέλιδο ως σήμερα καμία ανακοίνωση δεν εντοπίσαμε.

Θυμίζουμε:εκεί κοντά οι αρχές συνέλαβαν τη γιαγιά Κοντύλω και την πήγα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ