Τουρκικό κόμμα: Οι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο για το «Μεγάλο Ισραήλ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Φατίχ Ερμπακάν, Πρόεδρος του (ισλαμικού) Κόμματος Νέας Πρόνοιας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που υποστηρίζουν τη γενοκτονία στη Γάζα, στοχεύουν να ανοίξουν το δρόμο για το «Μεγάλο Ισραήλ».

Ο Ερμπακάν έκανε δηλώσεις σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα σε ζωντανή μετάδοση στο TVnet. Τονίζοντας ότι ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να δράσει από κοινού για τη Γάζα, ο Ερμπακάν είπε: «Φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο ισχυροί πρέπει να είμαστε».

Αναφερόμενος στην υποστήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ στους εισβολείς, ο Ερμπακάν είπε: «Από την ημέρα που ιδρύθηκαν οι ΗΠΑ, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο υπουργός Εξωτερικών και το Πεντάγωνο πρέπει να είναι άτομα του Σιωνισμού».

«Στόχος τους είναι να ανοίξουν το δρόμο για το σχέδιο «Μεγάλο Ισραήλ»», είπε.

Ανέφερε ότι το κόμμα του, ζήτησε η Τουρκία να απαντήσει στις σφαγές του Ισραήλ.

Ο Ερμπακάν δήλωσε: «Είπαμε να κλείσουμε τη βάση του Ιντσιρλίκ ως αντίποινα».

 Ζητήσαμε  να κλείσει το ραντάρ στο Kürecik, που είναι άμεσα ενσωματωμένο στον Iron Dome.

«Ζητήσαμε επίσης να αποκλειστεί το πετρέλαιο του Αζερμπαϊτζάν (που πηγαίνει στο Ισραήλ)», είπε.

Έκκληση για εμπάργκο

Δήλωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ειρηνευτική δύναμη με Τούρκους στρατιώτες και στρατιώτες από άλλες χώρες για να τερματιστεί η σφαγή, ο Ερμπακάν είπε ότι οι αντιδράσεις των ηγετών στον ισλαμικό κόσμο ήταν ανεπαρκείς.

Ο Ερμπακάν είπε: «Το 55 τοις εκατό του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του νερού βρίσκονται στα χέρια των μουσουλμανικών χωρών. Οι απαραίτητες αντιδράσεις και τα εμπάργκο δεν έρχονται από εδώ.

Δεν βλέπουμε μια χώρα που να ανησυχεί τόσο πολύ για αυτό το θέμα όσο η Τουρκία. «Αλλά, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα σχετικά με ένα πραγματικό βήμα», είπε.

Yeni Safak

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ