Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Δυναμική επαναφορά του Μαραθώνιου Ολυμπίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ.  Ελλάδας με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σωματείου «Μαραθώνιος Ολυμπίας»

Την πεποίθησή του ότι ο Μαραθώνιος Ολυμπίας θα πρέπει να επανέλθει δυναμικά την Άνοιξη του 2024 εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτ.  Ελλάδας, Δημήτρης Νικολακόπουλοςύστερα από συνάντηση που είχε με τους νεοκλεγέντες πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Σωματείου «Μαραθώνιος Ολυμπίας», Χάρη Σπηλιόπουλο και Αντώνη Χρυσανθακόπουλο αντίστοιχα.

marath2

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο γραφείο του κ. Νικολακόπουλου στην Π.Ε. Ηλείας με τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν την αναγκαιότητα του να αποκτήσει ο Μαραθώνιος Ολυμπίας τη θέση που του αξίζει στον χάρτη με τα μεγάλα δρομικά γεγονότα της χώρας.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει για να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός για την Ηλεία»

Με δήλωση του ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι: «Ως Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας στοχεύουμε στην επιτυχή διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που προβάλλουν τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και τη σύνδεση του Ολυμπισμού με το αγώνισμα του Μαραθώνιου και των αξιών που πρεσβεύει.

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας, κορυφαίο αθλητικό γεγονός του τόπου μας, διαθέτει ισχυρό συμβολισμό  ενώνοντας δυο σπουδαίες πόλεις της αρχαιότητας, την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία, με ιδιαίτερο βάρος στον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως ένα τέτοιο γεγονός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από Φορείς, συλλόγους και πολίτες.

Ο Μαραθώνιος της Ολυμπίας θα πρέπει να αποτελεί κάθε φορά μια γιορτή του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού. Ένα γεγονός που με την συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, θα συμβάλλει σε πολύ σημαντικό βαθμό στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται να γίνει ριζική ανανέωση -σε όλα τα επίπεδα- στη διοργάνωση του ώστε να επανέλθει δυναμικά. Αυτή την προοπτική είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους κκ Σπηλιόπουλο και Χρυσανθακόπουλο και μπορώ να πω ότι ο ενθουσιασμός μας για αυτό το μοναδικό γεγονός δυναμώνει ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά μας, είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης επανέναρξης του αγώνα. Παράλληλα θα στηρίξουμε την προσπάθεια να δημιουργηθούν οι βάσεις ώστε ο Μαραθώνιος Ολυμπίας κάθε χρόνο να αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα αποτελώντας παράλληλα μια αξέχαστη δρομική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Είμαι σίγουρος ότι για τον Μαραθώνιο Ολυμπίας τα καλύτερα έρχονται».

«Επιβάλλεται η ριζική ανανέωση και αναβάθμιση του Μαραθωνίου»

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε πως «Σκοπός του νέου Δ.Σ. του Σωματείου είναι η συνέχιση και περαιτέρω καταξίωση του Μαραθώνιου Ολυμπίας, της κορωνίδας των αθλημάτων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρέφεια και προβολή της περιοχής μας. Με αυτή τη λογική επιβάλλεται η ριζική ανανέωση και αναβάθμιση του Μαραθωνίου σε όλα τα επίπεδα. Με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων της Ηλείας, των φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και όλους τους εθελοντές που αποτελούν τη δύναμή μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2024 είναι μια Ολυμπιακή χρονιά όπου συμπληρώνονται 2800 χρόνια από την γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων! Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μας αφήνει αδιάφορους δημιουργώντας την υποχρέωση να συμπορευτούμε όλοι μαζί».

Σημειώνεται πως ο Μαραθώνιος Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 από το ομώνυμο σωματείο, ενώ συγκυρίες δεν επίτρεψαν τη διεξαγωγή του το 2023. Ο μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον πρώτο νικητή Μαραθωνίου δρόμου και 2ο νικητή στην Ολυμπιάδα του 1896, Χαρίλαο Βασιλάκο, που έχει αποθέσει το μετάλλιό του στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ