Ανησυχία στην Τουρκία: Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τους Κούρδους Συρίας με συστήματα αεράμυνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα με τις επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας, τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία και αμέσως μετά τις επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροχημάτων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, οι ΗΠΑ προέβησαν σε ένα αμφιλεγόμενο βήμα, γράφουν τα τουρκικά media.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού έχουν αρχίσει να παρέχουν εκπαίδευση συστήματος αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες περιλαμβάνεται το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίχθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρείχαν όπλα συστήματος αεράμυνας στις SDF.

Αγνοούν τις εκκλήσεις της Τουρκίας

1 239
Από την τουρκική ιστοσελίδα Akit

Οι ΗΠΑ, αγνοώντας τις εκκλήσεις της Τουρκίας να τερματίσουν τις σχέσεις τους με τις SDF, που περιλαμβάνει το PYD, το οποίο η Άγκυρα περιγράφει ως επέκταση του PKK στη Συρία, συνεχίζει να στέλνει βαρέα όπλα και στρατιώτες στην περιοχή.

Έτσι, πατήθηκε το κουμπί για ολοκληρωμένα μέτρα κατά των (τουρκικών) αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίχθηκε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν τα απαραίτητα όπλα και πυρομαχικά για να απαντήσουν οι SDF σε αεροπορικές επιθέσεις. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν οι Αμερικανοί να εκπαιδεύουν τους Κούρδους στη χρήση αυτών των όπλων και πυρομαχικών.

2 95
Από την τουρκική ιστοσελίδα T24

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανέφεραν τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η ομάδα που ονομάζεται «Ισλαμική Αντίσταση», υπό την ομπρέλα ομάδων σιιτικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν το Ιράν, ως αιτία για αυτές τις ενέργειες.

 Στην τελευταία δήλωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σχετικά με τις επιθέσεις, αναφέρθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 61 επιθέσεις εναντίον δυνάμεων των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία και 58 στρατιώτες τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

 Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου, ανέφερε ότι 33 από τις επιθέσεις έγιναν στη Συρία και 28 στο Ιράκ, και ότι οι βάσεις των ενόπλων ομάδων στη Συρία στοχοποιήθηκαν τρεις φορές ως απάντηση στις επιθέσεις.

Αυξήθηκαν οι αεροπορικές επιχειρήσεις

3 32
Από την Odatv

Αναφέρθηκε ότι μετά την αύξηση των επιθέσεων στην περιοχή, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού αύξησαν τις χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις τους στο Ιράκ την τελευταία εβδομάδα.

Μεγάλος αριθμός αεροπλάνων που μετέφεραν στρατιώτες και στρατιωτικούς συμβούλους προσγειώθηκαν στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Άιν αλ Άσαντ στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ. Οι δραστηριότητες στις βάσεις στα δυτικά της επαρχίας Ανμπάρ και οι επιχειρήσεις χερσαίας αναγνώρισης των ΗΠΑ κοντά στα συριακά σύνορα ξεκίνησαν ξανά μετά από λίγα χρόνια.

Προετοιμασία για μεγάλη αμερικανική επιχείρηση;

Οι εργασίες κατασκευής και επέκτασης στη βάση Αλ Τανφ, που βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ Συρίας, Ιράκ και Ιορδανίας, συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα.

Σύμφωνα με πηγές στην περιοχή, παράλληλα, μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών και ένοπλων ομάδων πολιτοφυλακής που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στις συνοριακές περιοχές Ιράκ-Συρίας.

Η αεροπορική και χερσαία κυκλοφορία των αμερικανικών δυνάμεων προς τις βάσεις Άιν αλ Άσαντ, Χαρίρ, Μπαλάντ και Αλ Τάτζι  του Ιράκ συνεχίζει να αυξάνεται.

Αναφέρθηκε ότι τεράστιες συνοδείες στρατιωτικών και υλικοτεχνικών οχημάτων των ΗΠΑ κινούνταν προς τις αμερικανικές βάσεις σε διάφορα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Βαγδάτης, της Βασόρας και του Ερμπίλ.

 Αναφέρεται ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για συνολική δράση κατά των ενόπλων ομάδων που συνδέονται με το Ιράν στην περιοχή.

Εκπαίδευση στην αεράμυνα

Αναφέρθηκε ότι παράλληλα με τη στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στο Ιράκ, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συστήματα αεράμυνας σε τοπικές ένοπλες ομάδες στη βορειοανατολική Συρία.

Έχει αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις SDF στην περιοχή παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας, θα εκπαιδεύσουν αυτή την ομάδα στο εναέριο σύστημα μικρής και μεσαίας εμβέλειας για να αποτρέψουν επιθέσεις UAV και UCAV.

 Ο δημοσιογράφος Γιαβούζ Οζτζάν, ο οποίος τράβηξε την προσοχή με τις ειδήσεις που έκανε με βάση πηγές στην περιοχή, ισχυρίστηκε ότι 80 μέλη του SDF θα λάβουν εκπαίδευση για αμυντικά συστήματα μικρής και μεσαίας εμβέλειας, στις πληροφορίες που έδωσε στον λογαριασμό του X με τον τίτλο «Air Defense System ξεκίνησε η εκπαίδευση στη Ροζάβα».

Αναφέρεται ότι τα μέλη των SDF που θα εκπαιδευτούν θα χρησιμοποιήσουν σύντομα τα οχήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Αν και δηλώθηκε ότι το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κατά επιθέσεων από ομάδες που συνδέονται με το Ιράν, η παρατήρηση και οι επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με αεροσκάφη στην περιοχή επέστησαν την προσοχή σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις SDF, στις οποίους συμμετέχουν PYD, YPG και περισσότερες από 20 οργανώσεις και ομάδες, που κατηγορούνται ότι συνδέονται με το PKK, στην περιοχή με αεροσκάφη. Στο πλαίσιο των πληροφοριών που λαμβάνονται από το πεδίο, κατά καιρούς πραγματοποιούνται επιχειρήσεις UCAV εναντίον αυτών των οργανισμών, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ