Ανδριανός Γκουρμπάτσης: Έκθεση καταπέλτης για τις πλημμυρες και τις καταστροφές στη Θεσσαλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοαποθεώνεται από το βήμα της Βουλής για την δήθεν άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που ισοπέδωσαν τη Θεσσαλία, αρνούμενος οποιαδήποτε ευθύνη για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, ο δικαστικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος συνέταξε την έκθεση-«καταπέλτη» για την πολύνεκρη κακοκαιρία «Daniel» κάνει λόγο για κατάλυση του κράτους Δικαίου και εγκλήματα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε στη χώρα μας για Κράτος Δικαίου, όταν στα φονικά δυστυχήματα λχ #Τέμπη ή σε θανατηφόρες φυσικές καταστροφές λχ πλημμύρες στη #Θεσσαλία, για τα οποία είναι πολύ πιθανόν να έχουν τελεστεί εγκλήματα από μέλη της Κυβέρνησης, επιχειρείται συγκάλυψή τους!» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter o πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος είχε συντάξει και την έκθεση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση για την Θεσσαλία την οποία είχε φέρει στο «φως» η «κυριακάτικη δημοκρατία», έκανε λόγο για «εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των κατά νόμον αρμόδιων οργάνων της Πολιτικής Προστασίας/ΓΓΠΠ του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εποπτευομένων υπηρεσιών, καθώς και δήμων». Μάλιστα, για τον κ. Γκουρμπάτση, το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης «θεμελιώνεται αντικειμενικά και υποκειμενικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ