Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Η Τουρκια θέλει να αγοράσει Eurofighters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς. Τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Γιασάρ Γκιουλέρ. Κατά την συνάντησή τους υπέγραψαν διμερή «Διακήρυξη προθέσεων για αμυντική συνεργασία».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικός σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας. Θέλουμε να αναπτύξουμε την υφιστάμενη συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, ιδίως όσον αφορά στο εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon» δήλωσε ο Γκιουλέρ και έκανε επίσημη πρόταση προμήθειας των αεροσκαφών στον ομόλογό του.

Σαπς: Οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ σημαντικές

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά ένα διευρυμένο ΝΑΤΟ θα εξυπηρετήσει ένα μεγαλύτερο καλό» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός προκρίνοντας την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η οποία εξαρτάται εν πολλοίς από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για την προμήθεια του Eurofighter Typhoon δήλωσε:

«Συζητήσαμε πολλούς τομείς αμοιβαίας συνεργασίας και τις σχέσεις μας. Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε δύο έμπειρες χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία με τον σωστό τρόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας είναι πολύ βαθιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ