Υπέστη ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες μετά την σύγκρουση στα Τέμπη το μαύρο κουτί στο μοιραίο Intercity

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν εξελίξει βρίσκονται οι ἐρευνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Κουλούρι Λάρισας, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ιδιώτη. Στόχος το εντοπισμός βιολογικού υλικού για την ταυτοποίηση του 57ού θύματος στην μοιραία αμαξοστοιχία Intercity.

Tην περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, το μαύρο κούτι της επιβατικής αμαξοστοιχίας σφηνωμένο μέσα σε λαμαρίνες.

Σύμφωνα με το larissanet, η ζημιά που υπέστη από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν μετά την σύγκρουση, καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την εξαγωγή οποιουδήποτε στοιχείου από αυτό.

Από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη εντοπίστηκαν τα Καταγραφικά Ταχύτητας (Hasler TELOC) και ΕTCS της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, καθώς το συνεργείο έκοβε λαμαρίνες προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρι και την περασμένη Κυριακή έχουν ανευρεθεί «αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ