Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Γκέερτ Βίλντερς: Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά το αληθινό του πρόσωπο ιδιαίτερα από τότε που ήταν υπέρμαχος του GREXIT

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλος ανθέλληνας ο Γκέερτ Βίλντερς, ο επικεφαλής του ακροδεξιού«Κόμματος της Ελευθερίας» στην Ολλανδία. Μετά την νίκη του στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην χώρα του, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η παρουσία του στο ευρωπαϊκό προσκήνιο προοιωνίζεται δυσάρεστες εκπλήξεις. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά το αληθινό του πρόσωπο, ιδιαίτερα από τότε που ήταν υπέρμαχος του GREXIT.

Η πιο πρόσφατη αναφορά του Βίλντερς στην Ελλάδα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δήλωσε: «Να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα σε ξένους, δισεκατομμύρια σε αναπτυξιακά προγράμματα στην Αφρική, στις Βρυξέλλες, στην Ελλάδα, σε αιτούντες άσυλο στην Ολλανδία. Θα δίνουμε τα χρήματα στους Ολλανδούς που ζουν στην Ολλανδία».

Τα ανθελληνικά του σχόλια συνοδεύονταν από επιθέσεις κατά του πολιτικού του αντιπάλου και πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε. Τον κατηγόρησε ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε υποσχεθεί ότι δεν θα ανανεωθεί η βοήθεια στην Ελλάδα και τελικά ενέδωσε στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Βίλντερς εξεμάνη για την απόφαση εκταμίευσης μιας ακόμη δόσης από την χώρα μας: «Ο Ντάισελμπλουμ δίνει ένα ακόμη δισεκατομμύριο στην Ελλάδα».

Τον Μάιο του 2016, εντάσσει την Ελλάδα στις «προδοσίες» που έχει υποστεί ο ολλανδικός λαός από την κυβέρνηση. «Ουκρανία. Τουρκία. Ελλάδα. Συντάξεις. Πρόνοια. 1000 ευρώ. Άσυλο. Ισλάμ. ΕΕ. Μας έχουν προδώσει».

Τον Νοέμβριο του 2015 ενημερώνει στο Twitter ότι ο βομβιστής που χτύπησε το Σταντ ντε Φρανς, στο Παρίσι, είχε περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Τον Αύγουστο του 2015, εν όψει της συμφωνίας Ελλάδας-τρόικας για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο Βίλντερς αναφωνούσε: «Όχι άλλα ευρώ στην Ελλάδα. Αρκετά πια!».

Τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την εκταμίευση δόσης από το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα ο Γκέερτ Βίλντερς γράφει: «Νέα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Οι Ολλανδοί λαμβάνουν τον αυξημένο λογαριασμό, οι Έλληνες την απόλαυση. Ο ελληνικός ήλιος έχει χτυπήσει τον Ρούτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ