Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Κάιρο: Η πρωτοβουλία των πρωθυπουργών Ισπανίας και Βελγίου για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντική επίσκεψη των πρωθυπουργών της Ισπανίας και του Βελγίου, Πέδρο Σάντσεθ και Αλεξάντερ ντε Κρο, έλαβε χώρα στο Κάιρο την Παρασκευή.

Η επίσκεψη συμπίπτει με την έναρξη ισχύος της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά από περισσότερο από ενάμιση μήνα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ο οποίος άφησε νεκρούς σχεδόν 15.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι πολίτες, γράφει η αιγυπτιακή Youm7.

3 37

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου με τους Πρωθυπουργούς του Βελγίου και της Ισπανίας

Η επίσκεψη και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της διπλωματικής προσπάθειας που κατέβαλε το αιγυπτιακό κράτος από την αρχή του πολέμου με στόχο τον περιορισμό της κλιμάκωσης, όπως τονίζεται.

1 265

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ευχαριστεί τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ για την πρωτοβουλία του στην αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Οι επακόλουθες αιγυπτιακές-ευρωπαϊκές επαφές υψηλού επιπέδου, που οδήγησαν στον αιγυπτιακό συντονισμό με το Κατάρ, ήταν ένας σημαντικός λόγος για την επίτευξη συνεννόησης μεταξύ των παλαιστινιακών φατριών και των αρχών του ισραηλινού κατοχικού κράτους.

Η τρέχουσα επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή, βασίζεται στην οικοδόμηση πιο ολοκληρωμένων συνεννοήσεων που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας και θα ανοίξουν την πόρτα για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και τη διαπραγμάτευση της αρχής της λύσης των δύο κρατών.

Μέσω αυτής της επίσκεψης, το Κάιρο επιδιώκει να επικεντρωθεί στην επίτευξη απτής προόδου σε σημαντικούς φακέλους, πρωτίστως στον φάκελο διατήρησης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, ακολουθούμενη από την απαιτούμενη διέλευση της επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζεται η Λωρίδα της Γάζας και τρόπους ενίσχυσης αυτής της βοήθειας και διασφάλισης τη βιωσιμότητά της.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ