Η Τουρκία δολοφόνησε με drone Κούρδο αξιωματούχο των YPG – Τουρκικός στρατός εισήλθε στη βόρεια Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία ανακοίνωσε την δολοφονία ενός αξιωματούχου που προμήθευε τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με βαρέα όπλα, σε επιχείρηση πληροφοριών στη βορειοανατολική Συρία.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας δήλωσαν: Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση που διεξήχθη στην πόλη Ρουμαϊλάν στην περιοχή Αλ Μαλικίγια της επαρχίας αλ Χασάκα  στη βορειοανατολική Συρία, την Πέμπτη, οι υπηρεσίες πληροφοριών κατάφεραν να εξουδετερώσουν (δολοφονήσουν) τον Φαχρ αλ Ντιν Τουλούν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον εφοδιασμό των κουρδικών μονάδων με βαρέα όπλα, υποδεικνύοντας ότι ο Τουλούν, γνωστός με το ψευδώνυμο «Χαΐρι Σαρχάτ», συμπεριλήφθηκε στη λίστα καταζητούμενων του «Red Eagle» από την Interpol.

Το επίσημο πρακτορείο Anadolu επικαλείται πηγές που ανέφεραν ότι ο Τουλούν προμήθευε τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού στη Συρία, εκτός από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ και το Ιράν, με βαρύ οπλισμό από το 1992.

Η Τουρκία θεωρεί τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού ως επέκταση στη Συρία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο η ίδια και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, και εξαπολύει επιχειρήσεις εναντίον τους στη βόρεια Συρία εκτός από τις επιχειρήσεις της κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Με τη σειρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ο Τουλούν σκοτώθηκε σε επίθεση από ένοπλο τουρκικό drone σε αυτοκίνητο κοντά σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις στο Αλ Ρουμαϊλάν, λέγοντας: «Ένας στρατιωτικός έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που υπέστη από πυραυλική στόχευση».

2 102

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι: Το τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα στόχευσε το αυτοκίνητο και ακούστηκε έκρηξη στο σημείο του στόχου και ανέβηκαν καπνοί, ενώ στην περιοχή σημάνθηκε εκτεταμένος συναγερμός ασφαλείας, όπου ασθενοφόρα όπου έσπευσαν ασθενοφόρα.

Η Τουρκία συνέχισε να στοχεύει περιοχές που ελέγχονται από τις SDF στη βορειοανατολική Συρία, εντατικά τις τελευταίες ημέρες.

 Την Τετάρτη, ένα drone που ανήκε στις δυνάμεις του βομβάρδισε ένα αυτοκίνητο στο χωριό Σουράκ στην ύπαιθρο Καμισλί, βόρεια της Χασάκα, το οποίο μετέφερε μέλη των SDF. Με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Είχε προηγηθεί ένα άλλο drone που βομβάρδισε ένα αυτοκίνητο με μέλη των SDF μέσα, επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας στο χωριό Tal Maarouf στην γεωργική έκταση της Καμισλί. Κάτι που οδήγησε στον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο μέτρησε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 101 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές που ελέγχονται από τις SDF στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία από την αρχή του τρέχοντος έτους, αφήνοντας 83 νεκρούς και περισσότερους από 90 με διάφορους τραυματισμούς, τόσο μαχητές όσο και πολίτες.

Νέες τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στη βόρεια Συρία

3 36

Από την άλλη πλευρά, οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στα σημεία τους που αναπτύχθηκαν στο Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια,  νότια του Ιντλίμπ.

Οι ενισχύσεις, που είναι η τρίτη του είδους τους φέτος τον Νοέμβριο, εισήλθαν από το πέρασμα Losin και διανεμήθηκαν στη νότια και ανατολική ύπαιθρο του Ιντλίμπ και στη δυτική έκταση του Χαλεπίου, εντός των ζωνών αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία, γνωστές ως Ζώνη «Πούτιν-Ερντογάν».

Οι τελευταίες ενισχύσεις, που εισήλθαν στο νότιο Ιντλίμπ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περιελάμβαναν 17 στρατιωτικά οχήματα και φορτηγά που μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα και υλικοτεχνικό υλικό.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι περιοχές αποκλιμάκωσης αντιμετώπισαν μια σοβαρή κλιμάκωση από τις συριακές δυνάμεις, με εντατικοποίηση των αεροπορικών βομβαρδισμών από ρωσικά αεροσκάφη σε περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ