Κάιρο: Ο Σίσι υποδέχεται τους ΥΠΕΞ Σλοβενίας και Πορτογαλίας που χαιρετίζουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δέχθηκε την Tanja Fajon, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, και João Cravino, Υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, παρουσία του Σάμεχ Σούκρι, Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Η σλοβενική και η πορτογαλική πλευρά χαιρέτησαν την ανθρωπιστική εκεχειρία που κηρύχθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμώντας τον αιγυπτιακό ηγετικό ρόλο, στρατηγικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης από το ξέσπασμά της στις 7 Οκτωβρίου, η οποία κορυφώθηκε με κοινή μεσολάβηση για την επίτευξη εκεχειρίας και την ανταλλαγή της απελευθέρωσης κρατουμένων και κρατουμένων, πέραν του ρόλου της Αιγύπτου.

Επίσης, εκτιμάται ότι θα εκκενωθούν ξένοι υπήκοοι από τη Λωρίδα, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, σύμβουλος Αχμέτ Φαχμί.

Στη συνάντηση υπήρξε απόλυτη κατανόηση σχετικά με την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών για τη σταθεροποίηση της εκεχειρίας και την οικοδόμηση σε αυτήν για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Συζητήθηκε, επίσης, η άμεση παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης στις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα, με τρόπο επαρκή για την υποστήριξη του λαού της Γάζας του οποίου τα μέσα διαβίωσης και η ασφάλεια καταστράφηκαν.

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης συναίνεση για την απόρριψη του εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας από τα εδάφη τους.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εκτίμησε τις θέσεις της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας σχετικά με τη σύγκρουση, επισημαίνοντας τη μη μόνιμη ένταξη της Σλοβενίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τα έτη 2024/2025 και υπογράμμισε τη σημασία της σοβαρής κίνησης της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Παλαιστινιακού ζητήματος και αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τρόπο που να αποδίδει δικαιοσύνη και να διασφαλίζει μόνιμη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή για όλους τους λαούς της, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Al Qahera News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ