Ευαγγελος Αντωναρος: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμμία λαϊκή εντολή για ανατροπή των πάγιων ελληνικών θέσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο αντιμέτωπη με στοιχεία που προβάλλουν εφημερίδες, κριτική κορυφαίων από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και βαρειά ερωτήματα που μένουν επιμελώς αναπάντητα σχετικά με τον σχεδιασμό της πολιτικής της χώρας απέναντι σην Τουρκία.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σε δυό εβδομάδες στην Αθήνα δεν μπορεί να γίνει χωρις να έχουν διευκρινισθεί εκ των προτέρων και πέρα από οιαδήποτε αμφιβολία οι κόκκινες γραμμές της χώρας μας.

Γιατί με καλοπιασματα, ωραιοποίηση της κατάστασης και επικίνδυνο κατευνασμό που σηματοδοτούν υποχωρήσεις (που εν μέρει μπορεί να έχουν γίνει ήδη στο προαπαρασκευαστικό στάδιο) ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δείχνει να αποκλίνει από όσα αποτελούν αδιαπραγμάτευτα εθνικά δικαιώματα. Με μικρά βήματα ίσως, αλλά δυστυχώς ευδιάκριτα για όσους ξερουν και καταλαβαίνουν.

Αν αυτή η τακτική δεν σταματήσει τώρα, η ανατροπή των τετελεσμένων θα είναι αδύνατη.
Οι περιστάσεις είναι εντελώς ακατάλληλες για να πραγμαρτοποιηθεί συζήτηση εφ’ ολης της ύλης με την Άγκυρα — κάτι που ούτως η άλλως καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε στο παρελθόν. Και σωστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμμία λαϊκή εντολή για ανατροπή των πάγιων ελληνικών θέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ