Όταν ο Παυλόπουλος «εξαφάνισε» τον Γεραπετρίτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απουσία του υπουργού

Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 79 χρόνων από την απελευθέρωση της Καρπάθου, ο Σύλλογος απανταχού Καρπαθίων διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή. Προσκεκλημένος στην ειδική εκδήλωση ήταν –και το θεωρώ απολύτως λογικό– ο Καρπάθιος υπουργός των Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός όμως ακύρωσε, την τελευταία στιγμή, την παρουσία του, μόλις ενημερώθηκε πως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκτιμώ ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα ήταν απασχολημένος, παρακολουθώντας την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, για την οποία τον πρώτο και κύριο λόγο έχει η υφυπουργός «Εγώ είμαι ο υπουργός» κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Αποφεύγοντας να παραστεί στην εκδήλωση των Καρπαθίων, ο κ. Γεραπετρίτης έχασε την ομιλία του κ. Παυλόπουλου και, ειδικότερα, τις αναφορές του στα ζητήματα που θέτει η Τουρκία περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ο κύριος Πρόεδρος –όλοι θυμόμαστε την συνομιλία του με τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο– υπενθύμισε ότι στις αδιανόητες, θεσμικώς και πολιτικώς, προκλήσεις της Τουρκίας η Ελλάδα οφείλει να απαντά, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ότι έχει θεμελιωμένο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση αμυντικής θωράκισης όλων ανεξαιρέτως των νησιών της στο Αιγαίο. Όλα αυτά την ώρα που οι γείτονες έβαλαν και θέμα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ