Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Νεα επίθεση σε ισραηλινό πλοιο ανοικτά της Υεμένης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση στα ανοιχτά της Υεμένης δέχτηκε σήμερα ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο, το οποίο και κατελήφθη από «άτομα που φορούσαν στρατιωτικές στολές», αποτελώντας το τελευταίο μιας σειράς από παρόμοια ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή κατά τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάληψη έγινε στο δεξαμενόπλοιο «Central Park» που έπλεε στα ανοιχτά του λιμανιού του Άντεν, προσωρινής πρωτεύουσας της Υεμένης, με εμπορικό πλοίο που έπλεε σε κοντινή απόσταση να αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη». Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας ασφάλειαςς των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey, το εν λόγω δεξαμενόπλοιο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ.

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις είναι ενήμερες για το περιστατικό, πρόσθεσε, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει το αν επιχειρούν για να βοηθήσουν το απειλούμενο πλήρωμα.

Προχθές, Παρασκευή 24/11, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν σηκώσει drones και εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος, πολλοί από τους οποίους αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ