Οργή στο Ισραηλ για την δήλωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού για την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι: “ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί, τώρα βρέθηκε”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την οργή υπουργών και στελεχών της ισραηλινής κυβέρνησης έχει προκαλέσει μια φράση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, Λίο Βαράντκαρ, για την απελευθέρωση της 9χρονης Έμιλι Χαντ από τη Χαμάς.

Η μικρή Ισραηλινοϊρλανδή είναι μεταξύ των ομήρων που άφησε ελεύθερους χθες το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα.

Αντιδρώντας στην απελευθέρωση της 9χρονης ο Ιρλανδός πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια ημέρα τεράστιας χαράς και ανακούφισης», λέγοντας ότι «ένα αθώο παιδί που είχε χαθεί, τώρα βρέθηκε».

Η τελευταία φράση του προκάλεσε την οργή του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν επιτέθηκε φραστικά σήμερα στον Ιρλανδό πρωθυπουργό και με μια ανάρτηση στο Χ είπε απευθυνόμενος στον Βαράντκαρ: «Φαίνεται ότι έχετε χάσει την ηθική σας πυξίδα και χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα!»

«Η Έμιλι Χαντ δεν “χάθηκε”, την απήγαγε μια τρομοκρατική οργάνωσηχειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος που δολοφόνησε τη μητριά της», πρόσθεσε ο Κοέν συμπληρώνοντας: «Η Έμιλι και περισσότερα από 30 άλλα Ισραηλινά παιδιά πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς και προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε και να προσδώσετε κανονικότητα στον τρόμο. Ντροπή σας!».

Παράλληλα ανέφερε ότι έδωσε εντολή στο προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών να κληθεί ο Ιρλανδός πρέσβης στο Ισραήλ για να του επιδοθεί επίπληξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ