Την ώρα που ο Μητσοτάκης κάνει διακοπές στο Λονδίνο, υπεγράφη σύμβαση αμυντικής συνεργασίας Βρετανίας – Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενδεικτική η πανηγυρική ανάρτηση του υπουργού άμυνας της Βρετανίας, που σφίγγει το χέρι του τρομοκράτη Γκιουλέρ, που όπως έχουμε αποκαλύψει, μαζί με τον Φιντάν – τότε επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – έστελναν όπλα στο ισλαμικό κράτος και την Al Qaeda!

«Σήμερα ενισχύουμε τη συμμαχία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας.

Η υπογραφή του σχεδίου για μια βαθύτερη αμυντική συνεργασία, θα κάνει και τα δύο έθνη μας πιο ασφαλή, καθώς ο κόσμος γύρω μας γίνεται πιο ασταθής και αμφισβητούμενος», Έγραψε ο ανεκδιήγητος Σαπς στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.

Εντύπωση, όχι και τόσο καλή, προκαλεί η μετάβαση του Μητσοτάκη στο Λονδίνο δύο ημέρες πριν την επίσημη, ως αυτό λέγεται, συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, αφού δεν είναι και τόσο συχνό, για αρχηγό κράτους, αυτό το φαινόμενο.

Οι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου συναντήσεις που όλοι είδαμε πως είχε εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, με προεξάρχον θέμα τα γλυπτά του κορυφαίου στον πλανήτη μνημείου, έχουν διατυπωθεί ξανά και ξανά στο παρελθόν και απο άλλους πολύ καλύτερους, και δεν δικαιολογούν την διήμερη απουσία του από τα εδώ καθήκοντα του. Μεγάλη σημασία θα είχε, για τον Έλληνα, ο τονισμός της γιγαντιαίας αυτής κλοπής, να αναφερθεί ενώπιον του Άγγλου πρωθυπουργού στην αυριανή τους συνάντηση, όπως επίσης και αν ο κύριος Σούνακ γνωρίζει εναντίον ποίων κρατών θα χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους, τα μαχητικά Γιουροφάιτερ, με τα οποία σκοπεύει («γιαβάς, γιαβάς» το πάει) να ενισχύσει την τουρκική αεροπορία.

Αν δεν συμβαίνει κάτι σαν αυτό, τότε προς τι η επίσκεψη του Άγγλου υπουργού της άμυνας στην Άγκυρα, αφού για τα παντελώς ανυπεράσπιστα χωριά των Κούρδων, δεν απαιτούνται και τα τελευταίου τύπου μαχητικά. Γίνεται και με τα υπάρχοντα. Το ζούμε συχνάκις. Ο Έλληνας λοιπόν περιμένει να μάθει τι το θετικόν θα αποκομισθεί γι αυτόν από αυτήν την τριήμερη απουσία Μητσοτάκη στην πόλη Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ