Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Τουρκία: Επιχείρηση κατά του PKK σε 6 επαρχίες- καταστράφηκαν 63 σπήλαια και καταφύγια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ήρωες-30» που πραγματοποιήθηκε σε 6 επαρχίες, καταστράφηκαν 63 σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε ότι 63 σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες καταστράφηκαν στις επιχειρήσεις «Ήρωες-30» [“Kahramanlar-30”]που πραγματοποιήθηκαν σε 6 επαρχίες κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γερλίκαγια ανέφερε ότι στόχος της επιχείρηση ήταν η καταστροφή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών που οι τρομοκράτες κρύβουν σε σπηλιές και καταφύγια για να πραγματοποιούν δράσεις κατά τους χειμερινούς μήνες σε αγροτικές περιοχές.

Κατασχέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά

Στην ανάρτησή του είπε: «Καταστρέφουμε ένα-ένα τα άντρα των τρομοκρατών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ο Γερλίκαγια δήλωσε ότι τα ελικόπτερα J-SİHA και ATAK υποστήριξαν επίσης τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Σιρνάκ, Σιίρτ, Καχραμανμαράς , Ντιγιαρμπακίρ , Μους και Τουντζέλι.

Σύμφωνα  με τον Τούρκο υπουργό κατασχέθηκαν:

1 τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, 4 τουφέκια πεζικού AK-47, 1 τουφέκι πεζικού G-3, 1 πολυβόλο PKM, 16 χειροβομβίδες, 6 εκτοξευτές χειροβομβίδων και πυρομαχικά, 8 πυρομαχικά αντιαρματικών και κατά προσωπικού, πυροβόλο όπλο 155 χιλιοστών Howitzer, 31 min , 120 κιλά νιτρικού αμμωνίου (χρησιμοποιείται στην παραγωγή IED), 3 χιλιάδες 792 πυρομαχικά (πυρομαχικά βαρέων όπλων 7,62 χιλιοστών, 5,56 χιλιοστών, 12,7 διαμέτρων και μεγεθών), 3 κιάλια, 6 ραδιόφωνα, 362 ακόμη μπαταρίες και μεγάλος αριθμός τροφίμων, υγιεινής και διαβίωσης.

Ο Γερλίκαγια ανέφερε ότι τα καταφύγια που ετοίμασε η τρομοκρατική οργάνωση για να χρησιμοποιήσει για σκοπούς επιμελητείας και για να πραγματοποιήσει ενέργειες κατά τους χειμερινούς μήνες εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν ένα προς ένα.

 «Συγχαίρω τους ηρωικούς χωροφύλακες μας. Ο Θεός να μην αφήσει τις πέτρες να αγγίξουν τα πόδια σας. Οργανώνουμε επιχειρήσεις 365 ημέρες το χρόνο, 4 εποχές, 12 μήνες, μέρα και νύχτα. «Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ