Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Εμπειρογνώμονας ασφαλείας: Ο Ερντογάν, σκληρός μόνο στα λόγια προς το Ισραήλ, προμήθευσε καύσιμα στα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας και σε αυτά που σχετίζονται με την Τουρκία, ο Δρ. Erdoan Shipoli,  λέει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σκληρός μόνο σε δηλώσεις κατά του Ισραήλ και όχι με συγκεκριμένες ενέργειες.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε η μαχητική ομάδα στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 Ισραηλινοί.

Καθώς οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και άρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ, ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα αυξήθηκε.

Οι αρχές στη Γάζα, που ελέγχονται από την μαχητική οργάνωση, λένε ότι περισσότεροι από 13.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης.

Ενώ στην αρχή της ισραηλινής επίθεσης η ρητορική της Τουρκίας έμοιαζε πιο ήπια και προς την κατεύθυνση της μείωσης της έντασης, με τη συνέχιση των επιθέσεων ο κ. Ερντογάν την ενίσχυσε.

 Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να αποκαλεί το Ισραήλ «τρομοκρατική χώρα» και τη Χαμάς οργάνωση απελευθέρωσης.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Shipoli, ο Τούρκος πρόεδρος ήταν μόνο σκληρός στις δηλώσεις του και η σκληρότητά του, προσθέτει, αυξήθηκε μόνο όταν συνειδητοποίησε ότι δεν προσκαλούνταν από δυτικούς διεθνείς παράγοντες να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή στη Μέση Ανατολή. όπως ήλπιζε…

Ο εμπειρογνώμονας λέει επίσης ότι σε άλλες χώρες υπήρξαν ακόμη μεγαλύτερες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων από ό,τι στην Τουρκία και ότι ο κ. Ερντογάν δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τις τουρκικές εταιρείες να συνεχίσουν να προμηθεύουν καύσιμα στο Ισραήλ, καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τον ίδιο για τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

  VOA-στην αλβανική

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ