Ουάσιγκτον: Το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» διέσχισε το Ορμούζ για να μπει στα ύδατα του Κόλπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ότι η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ ολοκλήρωσε τη διέλευση από τα στενά του Ορμούζ στις 26 Νοεμβρίου για να εισέλθει στα ύδατα του Κόλπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα περιπολεί στον Κόλπο για να διασφαλίσει την ελευθερία ναυσιπλοΐας στις διεθνείς πλωτές οδούς και να υποστηρίξει τις απαιτήσεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή.

Αναφέρθηκε ότι το αεροπλανοφόρο «USS Dwight Eisenhower» συνοδευόταν από το καταδρομικό «USS Philippine Sea» με κατευθυνόμενους πυραύλους, δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων και μια φρεγάτα.

Αυτό έρχεται καθώς το Reuters επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους που ανέφεραν την Κυριακή ότι ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανταποκρίθηκε σε κλήση κινδύνου από το χημικό δεξαμενόπλοιο του Central Park και επιβεβαίωσε ότι ήταν ασφαλές και ελεύθερο.

Ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, πρόσθεσε ότι το πλοίο «Mason» βοήθησε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του δεξαμενόπλοιου.

Νωρίτερα σήμερα, άγνωστοι ένοπλοι κατέλαβαν ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με φωσφορικό οξύ στον Κόλπο του Άντεν, σημειώνει  αραβικό δημοσίευμα στο Dubai.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ