Δηλητηρίασαν την Μαριάννα Μπουντάνοβα, σύζυγο του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές της ουκρανικής κοινότητας πληροφοριών επιβεβαίωσαν στην Kyiv Post ότι η σύζυγος του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλ Μπουντάνοφ, έχει δηλητηριαστεί.

Όταν ρωτήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι η Μαριάννα Μπουντάνοβαείχε αρρωστήσει, μια πηγή της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) είπε στην Kyiv Post: «Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια».

«Πήγε στο γιατρό εγκαίρως, αν πήγαινε μια εβδομάδα αργότερα, οι συνέπειες θα ήταν πιο σοβαρές», είπε η πηγή.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με ουκρανική ιστοσελίδα Babel, η 30χρονη Μπουντάνοβα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα.

«Τώρα ολοκληρώνεται η πορεία της θεραπείας και μετά θα γίνει έλεγχος από τους γιατρούς. Αυτές οι ουσίες δεν χρησιμοποιούνται με κανέναν τρόπο στην καθημερινή ζωή και τις στρατιωτικές υποθέσεις. Η παρουσία τους μπορεί να υποδηλώνει μια σκόπιμη απόπειρα δηλητηρίασης ενός συγκεκριμένου ατόμου», ανέφεραν άλλες πηγές της υπηρεσίας πληροφοριών.

Όπως έγινε γνωστό, διενεργείται έρευνα για την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του Αρχηγού των Υπηρεσιών Άμυνας (HUR).

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ο Μπουντάνοφ, πρώην κομάντο που έχει εκτελέσει πολλές τολμηρές αποστολές κατά των ρωσικών δυνάμεων, «εκτοξεύτηκε» στις τάξεις της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, για να γίνει στρατηγός στην ηλικία των 35 ετών.

Ο ίδιος φέρεται να έχει γίνει στόχος τουλάχιστον δέκα αποπειρών δολοφονίας, μία από τις οποίες, μια έκρηξη αυτοκινήτου, τον τραυμάτισε σοβαρά.

Σε συνέντευξή του στο Radio Svoboda, ο Μπουντάνοφ είχε πει μερικούς μήνες πριν, ότι η Μαριάννα «ζούσε μαζί του» στο γραφείο του στο Κίεβο για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ