Βαριές κατηγορίες πλέον για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης με τις μίζες από την Τουρκία – Κατηγορείται και για Βιασμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εκμαυλισμένου από την Τουρκία πολιτικού.

Πρωτοστατεί στην στήριξη της Τουρκίας, όπως είναι επόμενο.

Λατρεύει το Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα δηλώνει ότι μόλις συνταξιοδοτηθεί, θα πάει να ζήσει στο Μπακού!

Καμαρώνει με υπερηφάνεια για την ημέρα ανεξαρτησίας της Αλβανίας, κάνοντας μάλιστα την χαρακτηριστική χειρονομία των Αλβανών εθνικιστών με τον αετό.

Τώρα, κατηγορείται και για βιασμό!

Το FBI ερευνά τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Μεταξύ άλλων, ο Έρικ Άνταμς φέρεται να έχει διασφαλίσει την έγκριση του «Τουρκικού Σπιτιού» παρά τις ελλείψεις ασφαλείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Άνταμς πίεσε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης να εγκρίνουν το νέο κτίριο του προξενείου της Τουρκίας παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους NYT, η έρευνα εναντίον του Άνταμς αφορά επίσης αν η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου το 2021 χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από την Τουρκία. Οι ερευνητές προφανώς θέλουν επίσης να μάθουν αν έπαιξε κάποιο ρόλο ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άνταμς είχε από καιρό άριστες σχέσεις με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας, το οποίο πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο, το ξενοδοχείο και τη μεταφορά του Άνταμς για ένα ταξίδι στην Τουρκία. Εκεί, υπέγραψε μια εταιρική σχέση της πόλης του με δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Έρευνα σε προεκλογικό έρανο για τον Άνταμς αποκάλυψε ότι η κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει σε Τούρκους μετανάστες είχε συγκεντρώσει δωρεές για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Λέγεται ότι 43.600 δολάρια συγκεντρώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της οικογένειας, τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους και άλλα άτομα στον κλάδο των κατασκευών και των ακινήτων.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αντέμ Γιαβούζ Αρσλάν, ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει επίσης τους στενούς δεσμούς του Άνταμς με την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Παίρνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και είναι παρών σε τελετές εγκαινίων. Επίσης έχει συμμετάσχει σε προγράμματα της Εμινέ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

«Ο Άνταμς μεταφερόταν συχνά στην Τουρκία και μάλιστα συμμετείχε σε τουρκική τηλεοπτική σειρά, έστω και για λίγο»,. Ο εξόριστος δημοσιογράφος φοβάται ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να εφαρμόσει τις πρακτικές του και στις ΗΠΑ. «Όπως και στην περίπτωση του Έρικ Άνταμς, στοχεύουν να επηρεάσουν τους πολιτικούς υπό το όνομα των δωρεών», λέει ο Αρσλάν. Οι δωρεές παρουσιάζονται σαν να έγιναν από ιδιώτες. Προφανώς υπάρχει μια κυβερνητική οργάνωση πίσω από αυτό, την οποία το FBI ερευνά τώρα.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται και για βιασμό, από τον καιρό που ήταν αστυνομικός!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ