Ουκρανία: Ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι η αντεπίθεση απέτυχε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ρωσικού στρατού στις 4 Ιουνίου, με τα δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας που έλαβαν από τη Δύση και το ΝΑΤΟ, απέτυχε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται τώρα για δύσκολες χειμερινές συνθήκες.

Ο Ουκρανός ηγέτης παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήλπιζαν πολλοί, τα οποία ήταν εμφανή στη Δύση εδώ και πολύ καιρό, και απέδωσε την αποτυχία της αντεπίθεσης στην ημιτελή και καθυστερημένη στρατιωτική βοήθεια των δυτικών κρατών.

3 4

Ισχυριζόμενος ότι η αποτυχία οφείλεται στο ότι η Ουκρανία δεν έλαβε τα αναμενόμενα όπλα από τους συμμάχους της, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι περίμεναν την προμήθεια όλων των υποσχόμενων και απαραίτητων.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press , ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος που οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τουλάχιστον δεν υποχώρησαν, παρά το γεγονός ότι έχασαν ανθρώπους.

Αν και ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο δεν μπορούσε να προχωρήσει αρκετά γρήγορα και δεν μπορούσε να κάνει σοβαρές προωθήσεις, δεν δίστασε, ωστόσο, να τονίσει ότι είχε εμπιστοσύνη στη χειμερινή εκστρατεία.

Έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι με τον ερχομό του χειμώνα ξεκινά μια νέα φάση της ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, είπε ότι τον χειμώνα οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο στην πρώτη γραμμή αλλά και στις πόλεις και ότι οι συγκρούσεις έχουν μεταφερθεί πλέον στους δρόμους των πόλεων.

Την προηγούμενη μέρα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσουν νέες αμυντικές γραμμές από το Ντονμπάς στη Δυτική Ουκρανία για να σταματήσουν πιθανές ρωσικές επιθέσεις.

Θα κατασκευαστούν οχυρώσεις στις κατευθύνσεις Αβντιίφσκι και Μαριίνσκι, στη γραμμή Κουπιάνσκ – Λιμάν, καθώς και στις περιοχές Ζαπορόζια και Χέρσον, όπως είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ