Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Άγρια διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ με αφορμή το ναυάγιο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. Το Twitter έχει πάρει φωτιά το βράδυ του Σαββάτου με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν ανακοινώσεις με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Την αρχή στον «πόλεμο» των ανακοινώσεων έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ο οποίος έγραψε: «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στην Γάζα την επόμενη μέρα. Το Ισραήλ θα απελευθερώσει την Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής.

Εσείς, Τουρκική Προεδρία, είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στην χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από την Γάζα».

Η Τουρκία σήκωσε αμέσως το γάντι και απάντησε μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ:

«Η χρήση ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα» ανέφερε ο Οντζού Κετσελί και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ