Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα ασφαλειας για την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία μόλις ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, για την οποία και θα βρίσκονται επί ποδός δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής, οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα κατακλυστούν από πλήθος κόσμου που θα διαδηλώσει με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ως εκ τούτου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου αναμένονται να κινητοποιηθούν περί τους 4.000 αστυνομικούς από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων για το πρωί και το απόγευμα συλλαλητηρίων, δεν θα σημειωθούν έκτροπα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την ΕΛ.ΑΣ. θα παραπέμπουν σε εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα οποία και κρίθηκαν αρκούντως επιτυχημένα.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες». Σε σημεία γύρω από τα Εξάρχεια, εξάλλου, θα αναπτυχθούν άνδρες των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ενώ σε εφαρμογή θα τεθούν και διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν σταδιακά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες συνθήκες.

Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών της Ελλάδας, καθώς ανάλογα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ