Η Αυστρία ελέγχει με drones τη βαλκανική μεταναστευτική οδό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η στενή διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση των βάναυσων διακινητών ανθρώπων είναι απολύτως απαραίτητη. Ως εκ τούτου, απαιτείται επίσης η γνώση των Αυστριακών ειδικών για μη επανδρωμένα αεροχήματα στα σύνορα Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων Apa, ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές του Βελιγραδίου ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα εντατικά μέτρα στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της παράνομης μετανάστευσης προς την Αυστρία, δηλαδή τις συνοριακές διελεύσεις στην περιοχή της επαρχίας Burgenland/Gradišće, που συνορεύει με την Ουγγαρία.

Το Apa επισημαίνει ότι η μείωση σχετίζεται με τους αυξημένους ελέγχους κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών και τις αυξημένες περιπολίες της αυστριακής αστυνομίας στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Το αυστριακό υπουργείο ανέφερε ότι περισσότεροι από εκατό Αυστριακοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Μακεδονία, στη Σερβία και στην Ουγγαρία, οι οποίοι κάνουν ελέγχους κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ