Υεμένη: Οι Χούτι απειλούν με βύθιση τα ισραηλινά πλοία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής της ακτοφυλακής της Υεμένης Μουχάμαντ Αλί αλ Καντρί λέει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις σε ισραηλινά πλοία πραγματοποιήθηκαν μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα που απευθύνεται στον αραβικό κόσμο.

Μετά την είδηση ​​ότι 2 πλοία δέχθηκαν επίθεση στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ χθες το βράδυ, η Υεμένη επιβεβαίωσε αυτές τις ειδήσεις και ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της επιτέθηκαν σε 2 ισραηλινά πλοία για να υποστηρίξουν τον λαό της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, στρατηγός Γιαχία Σερί, δήλωσε ότι ένα από τα πλοία δέχθηκε επίθεση με drone και η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε με θαλάσσιο πύραυλο.

Σύμφωνα με τις σημερινές πληροφορίες από την εφημερίδα «26 Σεπτεμβρίου» της Υεμένης, ο διοικητής της ακτοφυλακής Μουχάμαντ Αλί αλ Καντρί είπε:

«Ο ηγέτης της επανάστασης της Υεμένης είχε προειδοποιήσει προηγουμένως το Σιωνιστικό καθεστώς ότι η Ερυθρά Θάλασσα ήταν απαγορευμένη γι ‘αυτούς. Η επίθεση στα ισραηλινά πλοία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή δύο ισραηλινών πλοίων «Αυτό έγινε αφού αγνόησαν προειδοποιητικά μηνύματα από το ναυτικό της Υεμένης».

Εκτός από τη χθεσινή επίθεση, οι Χούτι πραγματοποίησαν και πολλές άλλες επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών πλοίων. Στην πρώτη από αυτές τις επιχειρήσεις, κατελήφθη το ισραηλινό πλοίο με το όνομα «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Χουντάινταχ στα δυτικά της Υεμένης.

Ο διοικητής της ακτοφυλακής αλ Καντρί επεσήμανε αυτό το θέμα και είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε στα ισραηλινά πλοία να πλεύσουν στην Ερυθρά Θάλασσα και στη  Θάλασσα Μάκραν μέχρι να τελειώσει η επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον των αδελφών μας στη Λωρίδα της Γάζας».

«Τα περιφερειακά μας ύδατα θα είναι το νεκροταφείο των σιωνιστικών εχθρικών πλοίων», δήλωσε ο Μουχάμαντ Αλί αλ Καντρί, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν βλάπτουν διεθνείς διαδρομές ή άλλα εμπορικά πλοία και ότι αυτές οι επιχειρήσεις αφορούσαν μόνο ισραηλινά πλοία.

Πρόσθεσε ότι όλα τα ισραηλινά πλοία ή τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ θα ήταν νόμιμοι στόχοι του στρατού της Υεμένης εάν παραβιάσουν τις προειδοποιήσεις.

Οι Χούτι της Υεμένης έχουν τονίσει σε δηλώσεις τους πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στα συμφέροντα και τις θέσεις του Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κατά του λαού της Γάζας.

Ο αλ Καντρί αντέδρασε επίσης στη σιωπή των αραβικών και ισλαμικών χωρών για τον πόλεμο της Γάζας, προσθέτοντας ότι η Υεμένη έχει τις απαραίτητες θαλάσσιες δυνατότητες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στη Θάλασσα Μάκραν.

Δηλώνοντας ότι οι Υεμένη δεν υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό μόνο με λόγια και συνθήματα, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Υεμένης τόνισε ότι η στάση της Υεμένης απέναντι στην Παλαιστίνη δεν θα αλλάξει και ότι οι Χούτι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για τη νίκη του παλαιστινιακού λαού.

Εκτός από τις επιθέσεις σε ισραηλινά πλοία, ο στρατός της Υεμένης έχει επίσης εξαπολύσει επιθέσεις στο λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους από την έναρξη της «Πλημμύρας Άκσα», σημειώνει η ιστοσελίδα «Ειδήσεις Εγγύς Ανατολή»- (YDH).

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ