Ψεύτικη η αφίσα που τρομοκράτησε τους πολίτες στα Εξαρχεια και τους ζητούσε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από μια περίεργη ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε σε αρκετές πολυκατοικίες, μέσω της οποίας καλούνταν να εκκενώσουν τα σπίτια τους αλλιώς θα είχαν πρόστιμο!

Η ανακοίνωση η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά και έφερε τα λογότυπα του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τα διαμερίσματά τους για λόγους δημόσιας υγείας, διαφορετικά θα πλήρωναν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

GAkZ1HnXoAAte24

Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση είναι ψευδής και ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι Αρχές:

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ