Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν Ρώσοι αξιωματικοί γιατί δεν απέκρουσαν πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δεύτερο Δυτικό Περιφερειακό Στρατιωτικό Δικαστήριο στη Μόσχα καταδίκασε δύο αξιωματικούς, έναν αντισυνταγματάρχη και έναν ταγματάρχη, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση επειδή δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίσει  το στρατόπεδο τους στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

 Σύμφωνα με την Kommersant, o αντισυνταγματάρχης Ανατόλι Μποντάρεφ και ο ταγματάρχης Ντμίτρι Ντμιτρακόφ δικάστηκαν με το άρθρο “Παραβίαση των κανόνων του μαχητικού καθήκοντος για την απόκρουση αιφνιδιαστικής επίθεσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για την επίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του χωριού Στάραγια Νελιντόβκα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ, στις 27 Απριλίου 2022, όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις  πυροδότησαν, πιθανώς, πυραύλους Tochka-U κατά του ρωσικού στρατοπέδου.

Από την επίθεση επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, 43 τραυματίστηκαν, 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν και περίπου 30 υπέστησαν ζημιές, γράφει το δημοσίευμα.

Και οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους. Καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, το δικαστήριο αρνήθηκε να τους αφαιρέσει τους τίτλους.

 Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη εκτίσει πάνω από 1,5 χρόνο της ποινής τους υπό έρευνα και σύντομα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ