Οι μυστικές υπηρεσίες των Ουκρανών σκότωσαν πρώην βουλευτή που λιποτάκτησε στη Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο Ρωσόφιλος Ουκρανός πολιτικός Ιλία Κίβα βρέθηκε νεκρός κοντά στη Μόσχα, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και μια πηγή στον ουκρανικό αμυντικό τομέα ισχυρίστηκε ότι με μια «ειδική επιχείρηση» του Κιέβου οδήγησε στην «εκκαθάρισή» του, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το άψυχο σώμα του 46χρονου πρώην Ουκρανού βουλευτή βρέθηκε με «τραύμα στο κεφάλι» στην περιοχή Οντίντσοβο, κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις αρχές.

«Η εξάλειψη του μεγάλου προδότη, συνεργάτη και προπαγανδιστή Ίλια Κίβα έγινε σε μια ειδική επιχείρηση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή στον αμυντικό τομέα της Ουκρανίας που γνωρίζει τις επιχειρήσεις των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η πηγή διευκρίνισε ότι ο Κίβα σκοτώθηκε «με φορητό όπλο».

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρώην Ουκρανού βουλευτή Ίλια Κίβα, ανέφερε σήμερα στο Reuters μια ουκρανική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πηγή από τον ουκρανικό αμυντικό τομέα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας εκκαθάρισε τον Κίβα με φορητό όπλο.

Ο Κίβα ήταν μέλος του κοινοβουλίου στο Κίεβο πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κατά τη διάρκεια του πολέμου βρισκόταν στη Ρωσία.

Στις 6 Μαρτίου 2022, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας κατέθεσε κατηγορίες κατά του Ιλία Κίβα για καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και για προδοσία.

Με τη σειρά του, ο Κίβα ανέφερε ότι λόγω της δίωξης πήγε στην Ισπανία και από εκεί στη Ρωσία. Στις 16 Μαρτίου, το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (SBI) κήρυξε καταζητούμενο τον πρώην βουλευτή. Στις 29 Μαρτίου, το Κρατικό Γραφείο Ερευνών κατέθεσε νέες κατηγορίες εναντίον του Κίβα «για προπαγάνδα πολέμου και εκκλήσεις για βίαιη αλλαγή εξουσίας».

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, είπε στο TASS ότι το Κίεβο «οργανώνει τη μαζική καταστροφή του ουκρανικού λαού, παραβιάζει όλους τους κανόνες δικαίου, ηθικής και κοινής λογικής» και επίσης «διεξάγει ανοιχτό τρόμο κατά του πληθυσμού».

Ο πρώην βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας από το κόμμα “Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή” δήλωσε τότε ότι σκοπεύει να ζητήσει προστασία και πολιτικό άσυλο στη Ρωσική Ομοσπονδία, γιατί οι ουκρανικές αρχές ήθελαν να τον εξοντώσουν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ