Νεα επέκταση του Φράκτη στον Εβρο κατα 35 χιλιόμετρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχίζουν οι εργασίες στον φράχτη του Έβρου για την επέκταση κατά 35 χιλιόμετρα μέσα στον τρέχοντα μήνα, ενώ οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το καλοκαίρι.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι τουρκικές Αρχές αποτρέπουν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες να προσεγγίσουν την οριογραμμή, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην περιοχή έφτασαν ειδικά μηχανήματα, ενώ ξεκίνησαν εργασίες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη προπαρασκευαστικά έργα, όπως χωματουργικά, που -ως προς τον τομέα αυτόν- έχουν ολοκληρωθεί στο 30%, ενώ έχουν ξεκινήσει και εργασίες θεμελίωσης.

Με βάση τις προσδοκίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο φράχτης. Υπενθυμίζεται πως η επέκταση του φράχτη γίνεται σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων από το ύψος του οικισμού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθεί λαμαρίνα, ειδική για αποτροπήαναρρίχησης και κονσερτίνα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέα παρατηρητήρια και πιο συγκεκριμένα επτά υπερυψωμένα, που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, ενώ θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια.

Παράλληλα γίνονται και εργασίες για διάνοιξη νέων οδών επιτήρησης. Σε σημεία όπου θα κριθεί αδύνατο να κατασκευαστούν μόνιμα εμπόδια προβλέπεται δυνατότητα τοποθέτησης φορητών εμποδίων, που δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση, αλλά θα βασίζονται σε αντίβαρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ