Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ρεσιτάλ αποκαλύψεων για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή στην εκπομπή της Αγγελικη Νικολούλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεπεισμένος ότι ο γιος του στραγγαλίστηκε πριν κρεμαστεί στο δωμάτιο του είναι ο πατέρας του νεαρού.

Εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει ο πατέρας όσα έγιναν.

«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα. Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή.

Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί.»

Ο ίδιος περιέγραψε όσα σκοτεινά είδε στο σπίτι του γιου του το μεσημέρι πριν τον θάνατό του.

«Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;.Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω».

Δείτε βίντεο:

Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου είπε:

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία», καταλήγει.

Δείτε βίντεο:

Την ίδια στιγμή ο κ. Ηροδότου σημειώνει πως η έρευνα των αρμόδιων αρχών είχε λάθη και παραλείψεις.

«Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Σχετικά με το ορφανό αποτύπωμα ο δικηγόρος είπε πως μπορεί να ήταν κάποιου αστυνομικού. Εντύπωση προκάλεσε στον ίδιο ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, όπως η αστυνομία και η Πυροσβεστική, αρκετά νωρίτερα.

Δείτε βίντεο:

Στο πλαίσιο της έρευνας της εκπομπής, προσεγγίστηκαν οι φίλοι του 19χρονου με τους οποίους ήταν μαζί την νύχτα πριν τον θάνατό του.

«Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια», είπε μια κοπέλα από την παρέα του.

Και πρόσθεσε: «Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…»

Όσο για την ζωή του 19χρονου τόνισε ότι δεν ήταν εύκολη.

«Τσακωνόταν με την μητέρα του από όταν είμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…», κατέληξε.

Δείτε βίντεο:

Ο κλειδαράς που κλήθηκε να ανοίξει το σπίτι του 19χρονου είπε πως δεν ξεκρέμασε εκείνος την σορό του άτυχου νεαρού.

«Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στην μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι.» λέει χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας:

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…».

Δείτε βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ