Ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ τη σύγκρουση Ισραήλ- Χαμάς σε συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε σημείωμά του, στον λογαριασμό του στα social media ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο Μπλίνκεν είπε, «Συζητήσαμε με τον Φιντάν τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, τις προσπάθειες να διασφαλιστεί ότι η σύγκρουση δεν θα εξαπλωθεί σε άλλα μέρη στην περιοχή και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Στην ανάρτησή του, ο Blinken τόνισε επίσης τη σημασία της έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση.

Φιντάν: «Δεν υπάρχει άλλη ανοχή»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φιντάν, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, είπε: «Θεωρούμε ξεκάθαρη τη θέση μας σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα στους Αμερικανούς συνομιλητές μας. Υπογραμμίζουμε πολύ ξεκάθαρα τη σοβαρότητα της κατάστασης εδώ, ότι δεν υπάρχει πλέον ανοχή και ποια βήματα πρέπει να γίνουν σε αυτό το θέμα, είπαμε («Το εκφράσαμε στις ΗΠΑ»), είπε.

Ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κατά τη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν.

 «Φυσικά, η θέση μας είναι σαφής εδώ, δηλαδή ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που έγιναν στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρός μας και ο Σουηδός πρωθυπουργός βρέθηκαν στη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής και ως εκ τούτου υπάρχουν θέματα που εργαζόμαστε για να ακολουθήσουμε», τόνισε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ