Ο Γερμανος Καγγελαριος Όλαφ Σολτς κατηγόρησε τον Πούτιν για την άνοδο των τιμών στο φυσικό αέριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ισχυρίζεται ότι η Ρωσία προκάλεσε την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2022 αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σταμάτησε τις προμήθειες, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild .

«Οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί παντού», είπε ο Σολτς, μιλώντας στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.
 
Είναι κατηγορηματικός ότι είναι αυτός, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου μέσω του υπάρχοντος αγωγού. «Στην Ευρώπη λείπουν συνολικά 120 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Σολτς.

«Θα υποστηρίζουμε την Ουκρανία στην άμυνά της»

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία με οικονομικά μέσα και προμήθειες όπλων», δήλωσε κατηγορηματικά ο Σολτς και ζήτησε επίμονα τη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία. «Ο πόλεμος μάλλον δεν θα τελειώσει όσο γρήγορα θα θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία θα πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσει φέτος και τα επόμενα χρόνια και να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στις αμυντικές της προσπάθειες, προσθέτει η Bild. 

Ο Σολτς πιστεύει ότι με την επίθεση στην Ουκρανία το 2022, η Ρωσία έχει αφαιρέσει κάθε κατανόηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να τα παρατήσουμε».

«Πρέπει να είναι σαφές ότι τα σύνορα στην Ευρώπη δεν θα μετακινούνται πλέον με τη βία. Η Γερμανία πρέπει ακόμη να είναι έτοιμη να κάνει ακόμη περισσότερα όταν οι άλλοι αποδυναμωθούν», τόνισε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ