Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή ο άτυχος αστυνομικός, ο 18χρονος που ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο παρέμεινε για περίπου μία ώρα στα δικαστήρια Πειραιά, και ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες. Ο ίδιος, μάλιστα, ομολόγησε ότι αυτός ήταν που έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία «πέτυχε» τον άτυχο 31χρονο.

Στον καθ’ ομολογία δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος ανέφερε ότι, ένας από τους «επικεφαλής» των επεισοδίων του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τις οδηγίες για το πώς θα τη ρίξει. Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, είπε πως ο πελάτης του «είναι σοκαρισμένος, ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού», ενώ αποκάλυψε ότι «πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες». Ο μυστηριώδης «καθοδηγητής» των επεισοδίων δεν συμπεριλαμβάνεται στα 424 άτομα που προσήχθησαν, ωστόσο οι Αρχές εστιάζουν σε ένα βασικό λάθος που έκανε, δίνοντας το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων, και εκτιμούν ότι, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα καταφέρουν γρήγορα να προχωρήσουν στη σύλληψη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ